KUZEY ANKARA'NIN UMUDU:SADIK YAMAÇ

İlim ceht işi, siyaset baht işi” der büyükler. Nedense bu baht, ne meşrutiyet ne de cumhuriyet döneminde hiç uğramamış Kuzey Ankara’nın kadim ilçeleri Çubuk, Kalecik ve Akyurt’a. Halil Şıvgın ve beş ay vekillik yapan Ayhan Yılmaz’a ilişkin şerh hakkının mahfuziyeti ile istisna tutuyorum.

Her  dönem bu bölgeden sayısız aday adayı çıkmış; hem iktidara namzet partilerden, hem de muhalefetten.

Diğer partilerdeki gelişmeleri pek takip edemedim ama AK Partide Sadık Yamaç ismi adaylar arasında duyulur duyulmaz yaşadığı Hüseyingazi’den başlayıp Çubuk, Akyurt’a sirayet eden bir kıpırdanma, bir rezonans vari hareketlenme oldu. Lokasyonu Ankara’nın kuzeyine düşen Keçiören, Altındağ ve Pursaklar da bu hareketlenmeye doğal olarak katıldı.

Hemşerileri onu bağrına bastı. Bir çok dernek,  vakıf,  oda o  istemeden kendileri toplantı düzenleyip onu görmek istedi. Her toplantı sonucunda herkes “bu kez olacak inşallah” deyip evinin yolunu tuttu. Kısa süre olmasına ragmen onlarca etkinliğe katıldı, konvoylar yapıldı. İnsanlar onun afişlerini dükkanlarına, evlerine ve hatta sokaklar astı.

Sadık Yamaç, savunma ve bilişim uzmanı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı sırasında edindiği uzmanlık ve proje liderliğini  Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı, Havelsan Genel Müdürlüğü ile yöneticiliğe tahvil etmiş.  Sonrasında bu bilgi ve birikimi BMC ve Canovate gibi  bu sektördeki ülkemizin sayılı özel kuruluşlarında ülke hizmetine  sunmuş birisi. Son firmadaki görevi hala da devam ediyor.

Kariyerinde ilerlerken doğduğu ve yeşerdiği mekanları da, insanları da değil unutmak hiç bırakmamış. Üniversiteyi bitirene kadar yaptığı baba mesleği pazar esnaflığından edindiği sosyolojik değerler onun karakterini, kişiliğini olumlu şekilde işlemiş. Mücadele, tevazu ve sıcak kanlılık bunlardan bazıları.

Harçlığını çıkarsa, çocuk yaşta para kazansa da onun gözü hep okumaktaymış. Geçen sabah Çubuk’ta çorbamı içip doğa yürüyüşüne giderken Şabanözü yolunda uğradığım bakkala Sadık Yamaç’I sorayım dedim. Tesadüfen Eskiçöteli(Sadık Yamaç’ın köyü) çıkan bakkaldan aldığım cevap: “Tanımaz mıyım. Biz onunla birlikte çok sebze sattık, ama size bir şey söyleyim mi Sadık’ın pazarda bile elinden kitap düşmezdi”

Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti teşkilat temayülü vardı. Bu çerçevede yapılan çalışmalara gönüllülük esası ile geniş bir ekiple çalıştı ve her gittiği yerden geniş ve derin bir teveccüh gördü. Teşkilattan değil de bürokrasiden geldiği halde neredeyse tüm ilçe teşkilatlarının tamamı onu içten kucakladılar.

Ankara 2. Bölge’den 199 aday adayı için oy kullanılan temayülde Sadık Yamaç’ın ilk 10’a girmesi kuvvetle kesin gözü ile bakılıyor. Temayüllerde teşlikattan çıkmış adaylar her zaman avantajlıdır ama genel teveccühe, ortalama aday profillerine bakıldığında daha iyi bir netice alınması süpriz olmaz.Hatta kulislerden gelen tevatür bilgiye göre ilk 5’in içinde.

Bütün bunlar gösteriyor ki Sadık Yamaç yelkenleri dolduracak  “rüzgarı” arkasına aldı ve bir lokomotifin “sürükleyici” gücüyle AK Parti Genel merkezine mesajını sadece kendisi adına değil ona ümit bağlamış yöre halkı içinde veriyor.

Yeni dönemde bir nevi senato işlevi ile hizmet verecek yeni TBMM’de Kuzey Ankara’nın vekili olmak yasam görevine katkı dışında haliyle bu bölgenin uzun zamandır beklediği istihdam kapılarını açacak  nitelikli yatırımların, metro, doğalgaz, yol vs gibi yaşam kalitesini artıracak hizmetlerin takipcisi, yönlendiricisi, belediyelerin destekçisi olmayı ve Sadık Yamaç özelinde projelendiricisi olmayı görev haline getiriyor.

Sadık Yamaç benimde olduğum bir ortam da tam da bunu ifade etmişti: “Benim her şeyim yerinde elhamdülillah. Evim, işim, keyfim. Beni bu vekil adaylığına çevrem itti. Ben bu göreve fakir-fukara-guraba için talip oldum.”

Asıl karar verici organın, alt süreçlerin sonuçlarını, rapor ve referansları değerlendirerek  AK Parti Genel Başkanı’nın doğal başkanı olduğu Üst Kurul olduğunun bilinmesinde fayda var. Başka bir ifade ile iş Üst Kurul’da bitiyor.

 “Seçime en ideal  liste ile gideceğiz” diye açıklama yapan Genel Başkan’ın beyanından sonra hiç bu kadar ideal adayı olmamış Kuzey Ankaralıların Sadık Yamaç’tan umutlanmasından daha doğal bir şey olamaz.

Teşkilatlardan aldığım yaklaşımları kendi beklettime derç  ettiğimde  tahminim, Kuzey Ankara bölgelerinde sürükleyeci etkisi de düşünülerek Sadık Yamaç’ın 5. veya 6. sıraya konulacağı yönünde.

İnşallah dedikten sonra Kuzey Ankara’nın umudu olan adaylarla maşallah diyeceğimiz bir listeyi 21 Mayıs’ta sadece AK Parti’den değil tüm partiler de bekliyoruz.

2018-05-03-photo-00000572-vert.jpg

 

 


 

Bu yazı toplam 5236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum