Sizden Gelenler

Sizden Gelenler

DERSİMİZ; “OKUL KUTUSU”

DERSİMİZ; “OKUL KUTUSU”KONUMUZ; YARDIMSEVERLİĞİ İLMEK İLMEK ÖRMEK ve ÇOCUKLARA GİYDİRMEK…
img-20180606-wa0022-(1).jpg
Toplum Geliştirme Derneği olarak faydalı işler için yola çıktığımızda gün geçmiyor ki yapılanmamıza bir parça daha eklenmesin. Daha nelerle karşılaşacağız henüz bilmiyoruz. O kadar çok ki yapılan ancak bilmediğimiz böyle çalışmalar. Bazı kişilerin bazı çalışmaların doğruluğunu fark etmesiyle çoğalıyoruz.

Merdivenleri yavaş yavaş çıkarken doğru dürüst çalışan gönüllülerle tanışarak tamamlanıyoruz.

Her zaman söylediğimiz gibi söylemekle yapmanın arasında oldukça büyük fark vardır. Boş konuşmak yerine üretmek her kişinin işi değildir. Hiçbir çıkar gözetmeden çalışan, ören ve aracı olan bu kişilere diliyoruz ki yolumuz bir ip kadar uzun,  farklı kişilerle düğümlenerek çeşit çeşit model oluştursun ve sayelerinde birilerine faydamız olsun. 

Isıtsın, örtsün, sevindirsin çocukları ve anneleri.

İŞTE SOSYAL ÇALIŞMA YÜRÜTEN BİRKAÇ GÖNÜLLÜ YÜREK VE BİNLERCE İLMEK ATAN KALBİ GÜZEL İNSANLAR DAHA FAZLA TAŞRA ve KIRSAL KESİMDEKİ İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA ULAŞMAK VE AĞI GENİŞLETMEK İÇİN DERNEĞİMİZLE BULUŞTU. 


OKUL KUTUSU, bir öğretmenin bir gönüllüye ulaşıp, öğrencilerinin kışlık kıyafet ve okul ihtiyaçlarının karşılanması için yardım istemesi ile gelişen böyle bir güzel çalışma yazılım şirketi  sahibi Nihal Özdereli’yle birlikte yardıma muhtaç kesimlerdeki okullar ile yardım etmek isteyen gönüllülerin buluşturulduğu bir dayanışma platformu oluşturmuş. Okul kutusu koordinatörlüğünde 2017-2018 eğitim öğretim yılı kapsamında yüzlerce öğrenciye kışlık kıyafet, kırtasiye malzemesi, kitap ve oyuncak ulaştırılmış, okuldaki öğretmenlerin bazıları biraz çekimser kalsa da projelerinin gerçekleştirilmesinde sayısız öğretmen, okul idari personeli hatta belediye yetkilileri  inisiyatif kullanmış ve projelerine can-ı gönülden destek olmuşlardır. Projemiz kapsamında bazı okul binalarının tadilatı yapılmış, boyanmış, yeni anasınıfı hazırlanmış, çeşitli boya malzemeleri ve sınıf içi ihtiyaçların karşılanması için toplumsal birliktelik sağlanmış. Bir adım atmak ne kadar çok alkışı hak ediyor değil mi.Teşekkür yetersiz kalır.


Okul kutusuna destek vermek için ulaşan Berrin Akbıyık ise hesap kitap uzmanı başarılı bir kadın.

“BİR İLMEK BİN YÜREK” Organizasyonuyla Türkiye çapında Hilal Burcu Kuruöz gibi bu işe gönül vermiş kişiler sayesinde 18 ilde bir araya gelen kadınlar ve onlara yün ipliği bağışçılarıyla birlikte gönüllü bir örgü grubu kurarak boş oturmak yerine durmadan örüyorlar.  Örgü boş oturanlar için önemli bir terapidir ve insanın beynini çalıştırarak bir şeyler üretmesi  insan psikolojisine yardımcıdır ayrıca gençleştirir.


NAKO EL ÖRGÜ İPLİKLERİ Cihan Özekçin koordinatörlüğünde yürüttükleri projeleriyse yine aynı yardımsever amacı taşıyor. 

"Elden Ele Örgü" kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde ki kadınlara Nako İplikleriyle bir araya gelerek örgü örme imkânı sunmaktadır. Örülen örgüler ve kimlere ulaştığı www.eldeneleorgu.com sitesinden takip edilebilmektedir.


Toplum Geliştirme Derneği  olarak Türkiye içinde yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar sayesinde tanışmış olduğumuz kişiler ve özellikle taşrada kurduğu temsilciliklerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılmasına aracılık ettik fakat böyle güzel çalışan yapılanmalara gönülden destek vermek için yakın bir zamanda bir araya gelerek yardımsever ağın büyümesi konusunda organizasyona destek vermeye karar verdik.

Öncelikle Nako iplerini ziyaret ederek gerekli eğitimi almak gerekiyor çünkü iplerin tamamını bizler bile kaç yıldır müşterisi olduğumuz halde tanımıyoruz. Zaten Nako ipleri hiç birimize yabancı değil hepimiz az çok bu iplerin müşterisiyiz.

2019 eğitim yılında okullar açılır açılmaz Okullar, Belediyeler, Kaymakamlıklar ve Muhtarlar aracılığıyla “el yıkama” gibi basit ancak bizleri mikroplardan ve hastalıktan koruyan sosyal projelerle doğrudan örgüleri vermek yerine hayatlarına yenilik kattığımız kişilere ödül olarak dağıtalım.

Hem müşterisi hem de yaptıkları yardımseverliklerin temsilcileri olalım.

Toplum Geliştirme Akademisini açtığımızda da örgüyle ilgili arşiv çalışmamız olacak zaten şimdi bu arkadaşlar sayesinde işimiz daha kolay.

Her birinin emeği ayrı fakat amacı  aynı olan “BİR İLMEK BİN YÜREK” “NAKO EL ÖRGÜ İPLİKLERİ””OKUL KUTUSU”nu unutmayalım.

Tüm ekipleri bir araya getiren” Okul Kutusu” ise tüm Türkiye çapında kendilerine ulaşan ihtiyaç sahibi okullara bu örgülerin iletilmesi için koordinasyon sağlama görevini üstlenmiştir ve derneğimizi de bu vesileyle aracı seçmiştir. 

 

Toplum Geliştirme Derneği olarak çalışan, üreten ve emek veren herkese  sonsuz teşekkürler ederiz ayrıca hayırsever ve insansever gönüllüler sayesinde Adıyaman Palanlı köyüne, Diyarbakır kırsalına ve kırsaldan doğum için gelen annelere, Harran ilçesindeki yetim çocuklara, Nusaybin ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine ve Bitlis olmak üzere birçok şehrimize Ramazan ayın boyunca yüzlerce çocuğa el örgüleri temsilciliklerimiz sayesinde dağıtmıs olduk.

Proje ve desteklerin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da devam edebilmesi için özellikle taşra okullarında görevli sınıf öğretmenlerimizin bizlere ihtiyaç listeleri ile www.okulkutusu.org  siteden erişim sağlamalarına ihtiyacımız bulunuyor. 

Ayrıntılı sınıf öğrenci yaş bilgileri ile bizlere iletilecek ihtiyaç listelerinin tamamlanarak okullara ulaştırılması için yeni dönemde de kurduğumuz bu güçlü proje birlikteliğini çalışan ve üreten güçlü Türkiye için birlikteliği sizlerinde katkılarıyla sürdürmeye devam etmek istiyoruz.
Ne kadar güzel bir duydu iyiliği örmek, kötülüklerden uzak durmak.
YOLUN AÇIK OLSUN GÜZEL TÜRKİYEM


www.toplumgelistirme.tv

Bu yazı toplam 37784 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.