Av.İbrahim TAŞKESTİ

Av.İbrahim TAŞKESTİ

Çubuk Yazıları(I)

            Güzel ilçemiz Çubukta güzel şeyler oluyor.

Çubuklu sorunlarını tartışıyor.

Çubuklu kendini ve temsilcilerini sorguluyor.

Çubuklu sorunlarının çözülmesini istiyor.

            Çubuklu sorunlarını çözmek için bir araya geliyor.

            Çubuklu artık geleceğine el koyuyor.

            Çubuklu kendinin ve birlikten güç doğduğunun farkında artık…

 

            Çubuklu, yılların ihmali sonucunda İlçesinde her alanda birikmiş dev sorunların üstesinden, tek tek değil ancak elbirliğiyle çözüleceği iradesini gösterdi ve bir araya geldi.

 

Bu iradesini hayata geçirmek için örgütlü, planlı, sistemli… çalışmanın gereğine inandı. Ve bu amaçla ilk önemli adım Ahmet YALÇIN ve arkadaşları tarafından ÇUBUK PLATFORMU Derneğinin kurulmasıyla atıldı.

 

Çubuk Platformu hareketi ile Çubukta bir ilk gerçekleştirildi. Farklı parti, inanış ve dünya görüşlerine sahip çubuklular-Akademisyenler, eğitimciler, bürokratlar, sanayici, esnaf…- Çubuğun menfaatleri parantezinde bir araya geldiler.

 

 Farklı platformlarda birbirleriyle ihtilaf ve mücadele halinde olan insanlar, enerjilerini artık birbirlerinin yaptıklarını yok etmek için değil Çubuk için sarf etmeye başladılar. Her konuda, her alanda (eğitim-sağlık-tarım-sanayi-ticaret-sosyal yardım-sosyal hizmet-spor… ve sair) komisyonlar oluşturularak Çubuğun tüm sorunları masaya yatırıldı. Kamuoyu oluşturuldu, raporlar düzenlendi, çözüm önerileri sunuldu. Bu ve benzeri faaliyetler nedeniyle bu hareketi başlatanlar ve Çubuk Platformu Derneği herkesin takdirini topladı.

 

Çubuk Platformu faaliyetlerini halen Dr. Tuncay ACEHAN Başkanlığında aynı inanç ve azimle bıkmadan usanmadan devam ettirmektedir.

 

Platform Kış aylarında geçen zamanı anlamlı kılmak maksadıyla çalışmalarını entelektüel ve akademik düzlemde “BEYİN FIRTINASI” Formu şeklinde sürdürmüştür. Her oturumda Çubuğun seçkin insanları tarafından ayrı bir konu gündeme alınmış, sunulan fikirler, bilgi birikimleri ve ulaşılan ORTAK AKIL Çubuk için çok önemli kararların alınmasını sağlamıştır. 

 

En son ki Çubuk Platformu’nun düzenlediği  “NASIL BİR ÇUBUK” konulu “Beyin Fırtınası” toplantılarında yapılan uzun süreli çalışma ve tartışmalar sonucunda "artık ÇUBUK'TAN BİR MİLLETVEKİLİNİN seçilmesi" gerekliliği noktasına gelinmiştir.

 

           Bu konunun gündeme alınmasının nedeni, Milletvekili Seçimlerinin  yaklaşmış olması, şu ana kadar ilçemizi TBMM’de temsil eden, Çubuğun sorunlarını çözmeyi kendine görev bilen, Çubuklunun kapısında beklemediği, Çubuklunun derdiyle dertlenen kısaca Çubuğa inanmış ÇUBUKLU bir milletvekilimizin hiç olmayışıdır.

 

           Toplantıda İlçemizin milletvekili seçimlerinde izlemesi gereken stratejiler tartışılıp değerlendirilmiş, İlçemizin sorunlarını ilk elden takip edecek, Çubuk'tan en az bir Milletvekiline ihtiyaç olduğu kararı alınmış, alınan kararların Çubuk Platformu Yönetim Kurulunca, siyasi partilerimizin ilçe teşkilatları ile genel merkezlerine duyurulması; Çubuk Platformu’nun çabaları ile başlatılan bu kampanyaya Çubuk’un diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının, Çubuğun yetiştirdiği bürokratların, iş adamlarının, siyasilerin ve en önemlisi halkımızın destek olması gerektiği deklare edilmiştir.

 
            "Çubuklular ve Çubuk'ta yaşayanlar olarak el ele verip kendi milletvekillerimizi seçtirmeliyiz ve seçmeliyiz." Kampanyası Çubuk kamuoyu tarafından çok olumlu karşılanmış, Çubuk Platformu ve Çubuğumuzun diğer seçkin sivil toplum kuruluşu, Çudef işbirliği ile Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen "Çubuk Milletvekilini İstiyor" İstişare Toplantısı başarılı ve verimli geçmiş, konu hakkında alınan somut kararlar bazı Çubukluları(!) memnun etmese de kampanya yeni bir aşamaya gelmiştir.

 

           

           Çubukta Güzel Şeyler Oluyor. Ne mutlu.

Bu yazı toplam 923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar