ASYA’DAN AVRUPA’YA TÜRK MUSİKİSİ KONSERİ

ASYA’DAN AVRUPA’YA TÜRK MUSİKİSİ KONSERİ

Çubuk’tan Slovakya’ya giden müzik öğretmenlerinden ve öğrencilerinden oluşan ‘Çubuk Faslı Korosu’ tarafından verilen ‘Asya’dan Avrupa’ya Türk Musikisi’ konseri büyük beğeni topladı.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal ve beraberinde belediye meclis üyelerinden Osman Refahiyeli, Adem Aygün, İsmail Özdemir ile birim müdürlerinden, okul müdürlerinden, sivil toplum temsilcilerinden, basından, öğretmenlerden, müzisyenlerden ve öğrencilerden oluşan heyet Slovakya’da çeşitli etkinlikler düzenliyor.  ‘Çubuk Faslı Korosu’nda ki müzik öğretmenleri tarafından  verilen ‘Asya’dan Avrupa’ya Türk Musikisi’ isimli konser büyük ilgi gördü. Şef Ezel Akgün yönetiminde farklı enstrümanlarla Türk Halk, Türk Sanat ve Türk Tasavvuf Müziğinden parçalar seslendiren öğretmenler uzun süre ayakta alkışlandı.

Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan ve ilçe protokolü ile iş adamlarının katıldığı konser, Sabinov Kültür ve Sanat Galerisinde gerçekleştirildi. Şef Ezel Akgün tarafından yönetilen konserin, ilk bölümünde Türk Halk ve Türk Sanat musikisinden, Avni Anıl’dan, Hacı Arif Efendi’den Muzaffer İlkar’a kadar birçok bestecinin tanınmış eserleri seslendirildi. İkinci bölümde Slovakça şarkılar ve ‘Hatırla sevgili’ gibi eserlerde sanatçılara eşlik edilirken, Dr. Arif Demir tarafından salavat ile başlayan ilahiler de dinleyicileri adeta mest etti.

Solistliğini Ezel Akgün ve Serap Nur Derin’in yaptığı konserde sazda Cihangir Akdemir, klasik kemençede Ercan Akgün, piyanoda Hamdi Hikmet Geçin, kemanda Cabbar Şallıel, kanunda Gökhan Şallıel ve utta Dr. Arif Demir görev aldı.

Düzenlenen programın muhteşem olduğunu söyleyen Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan, bu güne kadar dinlediği en güzel konser olduğunu belirtti. Konserin kendilerinde gizemli bir duygu yarattığını vurgulayan Molcan, ’’Muhteşem bir konser oldu. Ses ve enstrümanlar çok farklı ve etkileyiciydi. Bu muhteşem konseri bize dinleme fırsatı sunan başta Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve ekibine teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl konser için ekibi tekrar şehrimize bekliyoruz’’ diyerek, sanatçılara çiçek verdi.

Konserin sonunda Çubuk heyeti için resepsiyon verilirken, resepsiyonda Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal ve beraberindeki heyet tarafından Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan’a çeşitli hediyeler taktim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.