Şehircilik Kurultayı Bişkek’te Yapılıyor.

Şehircilik Kurultayı Bişkek’te Yapılıyor.

Şehircilik Kurultayı Bişkek’te Yapılıyor.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği öncülüğünde Türksoy, Türk Üniversiteler Birliği ve Türksav’ın paydaş olduğu, Türk Parlamenterler Birliği Parlamento Dergisi Yayın Koordinatörü Çubuk Haber’in yazarı Erbay Kücet’in de katılacağı “Türk Dünyası Şehircilik Kurultayı” 02-07 Eylül 2014 tarihleri arasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapılacaktır.

Kaşgar’dan Endülüs’e Türk İslam şehirlerinden çok sayıda mühendis, mimar, şehirci, edebiyat, kültür ve sanat alanından akademisyen ve yazarların da katılımıyla toplanacak olan kurultay Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in himayelerinde gerçekleşecektir.

Türk Dünyasının sanat ve düşünce alanında atacağı adımlar için de vesile olacak kurultayın onursal kurulunda Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra Kırgızistan Başbakan 1. Yardımcısı Tairbak Sarpaşev ve Bişkek Belediye Başkanı Kurbanıçbek Kulmatov gibi isimler yer alırken yürütme kurulunda ise Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri yer almaktadır. 

Kurultay Yürütme Kurulu Başkanı M. Cahit Turhan,  Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği olarak, mimar ve mühendislerimizin yaptığı çalışmaları tanıtmak, paylaşmak, yarıştırmak için düzenledikleri etkinliklerin ilgi görmesinden memnun olduklarını ifade ederek, “ Programlar sayesinde meslektaşlarımız birbirleriyle tanışma imkânına erişiyor, yaşadıkları ülkelerin sorunlarını, fırsatlarını paylaşıyor, geleceğe yönelik fikirlerini, çalışmalarını, projelerini tanıtıp ‘dilde, işte, fikirde birlik’ idealini hayata geçiriyorlar” açıklamasını yaparken, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri ve Kurultay Genel Koordinatörü Dr. İlyas Demirci ise Türk dünyasında kardeş şehirler oluşturmayı düşündüklerini belirterek,  kimlikli ve kişilikli mimarimiz ile yeni şehirler kurulması gerektiğine dikkat çekerek, “ Türk âleminin manevi zenginliği, ortak değerlerini, dilini, edebiyatını, tarihi mirasını ve kültürel varlıklarını yansıtan yeni eserler projelendirecek yeni Mimar Sinan’larımızı yetiştirmek ve Türk soylu halkları birbirine sahip çıkma anlayışını hâkim kılacak olan kurultayın Türk dünyası sevdamızda bir dönüm noktası olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.