ANKARALAMA-3

Anayasa Toplantısı Yapıldı

 

Anayasa üzerine medyada ve diğer sivil toplum kuruluşlarındaki tartışmalar ateşli bir şekilde devam ederken Türkiye’de yazar, sanatçı ve ilim adamlarının üye olduğu ve yıllardır çizgisinden taviz vermeden doğru bildiklerini milletiyle paylaşan kuruluşu olan Türkiye Yazarlar Birliği yine bir ilk’e imza atarak sivil anayasa üzerine düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. “Sivil Bir anayasada Düşünce ve İnanç Hürriyeti” konulu tartışmalı toplantı
 TOBB salonunda 06.10.2007  Cumartesi günü gerçekleşti.

Ankara’dan toplantıya gelenler vardı ancak Çubuk’tan aşina yüzleri göremediğimiz için görev bize düştü diyerek veya durumdan vazife çıkararak orada konuşulanlardan öte katılımcılar hakkında sizleri bilgilendirmek ve tarihe tanıklık etmenin sevincini de sizler ile paylaşmak istedim.
Toplantıda sivil bir Anayasa tezinin üzerinde son günlerde çeşitli kurum ve kuruluşlarda yapılan tartışmalardan da söz edilerek, düşünce ve inanç hürriyeti konusun da görüşlere yer verildi.
Oturum başkanlığını D. Mehmet Doğan’ın yaptığı tartışmalı toplantıya Doç.Dr. Mustafa Şentop, Doç.Dr. Levent Korkut ve Doç.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez konuşmacı olarak katıldı. Prof.Dr. Naci Bostancı da müzakereci olarak değerlendirme yaptı.
Sivil toplum kuruluşları adına Hak- İş Başkanı Salim Uslu ile Memur- Sen Başkanı Ahmet Aksu’da söz olarak anayasa tartışmalarında çalışanların sosyal hakları konusuna  dikkat çektiler.
Daha çok düşünce ve inanç hürriyeti üzerine odaklanan konuşmacıların yeni Anayasa’nın özgürlükleri kısıtlanmasını ve dünya insan hakları ve normlarına göre düzenlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

Toplantı sonrası TYB genel merkezinde dostlar ile birlikte olduk ve sohbet faslına burada da devam edildi. Özellikle TYB’nin bu yıl Üsküp’te yapacağı Uluslar arası Şiir Şöleni ile ilgili hazırlık çalışmaları dikkate değerdi. Şölen ile ilgili bilgileri bir başka yazımıza bırakarak anayasanın sivilleşmesi üzerine yapılacak çalışmaların devam edeceği bilgisini de buradan ifade etmek istiyorum.

Hoşçakalın güzel Çubuk’un güzel insanları….

Bu yazı toplam 841 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar