Zorlu ramazan mesaisi

Zorlu ramazan mesaisi

Taş fırında ramazan pidesi çıkaran fırıncılar ile ocak başında çalışan aşçılar, ramazan ayında zorlu bir imtihandan geçiyor.

Taş fırında ramazan pidesi çıkaran fırıncılar ile ocak başında çalışan aşçılar, ramazan ayında zorlu bir imtihandan geçiyor. 

Ankara'nın Çubuk ilçesinde faaliyet gösteren fırıncılar, 80 derece sıcaklıkta akşama kadar çalışıyor. Gün boyu aşırı sıcağa maruz kalan fırıncılar, hem ibadetlerini yerine getirmeye çalışıyor hem de ekmek parası kazanıyor.

Ramazan ayı nedeniyle günde 18 saat çalıştıklarını belirten fırıncı soner Araz, işlerinin zor olmasına rağmen oruçlarını aksatmadıklarını dile getirdi. 

Araz, iş yoğunluğu sayesinde zamanın çabuk geçtiğini vurgulayarak, "Durduğumuz alan 80 derece, fırının içerisi 240 derece oluyor. Gece kalkması zor oluyor ve uykusuz kalıyoruz. Bir de bu işi ramazanda yapmak zor oluyor. Usta bulamadığımız ve yeni usta yetişmediği için de kendimiz çalışmak zorunda kalıyoruz. İşimizde yoğunluk olunca susuzluğu ve açlığı unutuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Aşçı Halil İnaltekin de aşırı sıcakta çalışmanın kendisini oldukça zorladığını söyledi.

"Ne yapalım ekmek parası, zor olsa da çalışmak zorundayız" diyen İnaltekin, ramazan ayında hem yaz sıcağı hem de ocağın ateşi karşısında çalıştıklarını kaydetti.

5737659_620x410.jpgfft81_mf5013189.jpeg

Kaynak:https://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/5737659-iscilerin-zorlu-ramazan-mesaisi

Kaynak: https://www.radikal.com.tr/ankara_haber/iscilerin_zorlu_ramazan_mesaisi-1387616

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.