Yukarı Çavundurda Kutlu Doğum Coşkusu

Yukarı Çavundurda Kutlu Doğum Coşkusu

Çubuk Yuakarı Çavundur Mahallesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde bin kişiye Kutlu Doğum Aşı dağıtıldı.

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından dernek binasında yapılan etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Ali Canbolat, üç yıldır kutlu doğum aşı etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini ve bundan sonrada vatandaşların desteği ile devam edeceklerini söyledi. Bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinde Hz. Peygamber'in (SAV) özellikle merhametinin işleneceğini hatırlatan Canbolat, birey ve toplumlarda merhamet duygusunu güçlendirmek gerektiğini anlattı.

muftu.20110417233006.jpg

Hz. Peygamber'in (SAV) izinde yürüyerek merhamet duygusunun güçleneceğini vurgulayan Canbolat, "Bu tür kutlamalarla Peygamber Efendimiz ve ashabını daha iyi anlama fırsatı doğmaktadır. Bütün özelliklerinde olduğu gibi merhamet duygusunda da en büyük örnek şüphesiz Hz. Muhammed'in eşsiz ahlakıdır. " dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de yapılan etkinliğin önemine dikkati çekerek, etkinliği organize eden ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzelliklerini iyi anlamak, mutluluğun anahtarı olduğunu ifade eden Özden, "İnsan sevgisini, barış ve kardeşliği, iyi ahlakı, hoşgörü anlayışını esas alan İslam Dini'nin Peygamberi olan Hz. Muhammed (SAV) sadece Müslümanlar için değil, yaşam tarzı ve anlayışı ile bütün insanlar için model konumundadır" dedi.

baskan.20110417233027.jpg

Konuşmasında komşuluk ilişkileri, dostluk ve sevgiden de bahseden Başkan Özden, konuşmasının ardından katılımcılara İlçe Müftüsü Ali Canbolat ile birlikte gül dağıttı.

fehmi-demirtas.jpg

Din görevlilerinden Fehmi Demirtaş'ın, yaklaşık bir ay önce eşi ile birlikte karbonmonoksit gazından zehirlenen Satılmış Akdoğan'ın Kutlu Doğum Haftası'nda okumak için yazdığı şiiri okuması, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Etkinlikte, Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal'ın Hz. Muhammed'in hayatını anlattığı konuşmasının ardından, katılımcılara ilçe müftülüğü tarafından hazırlanan içerisinde çok sayıda hadislerin yazılı olduğu broşürler dağıtıldı.

k1.jpg

plaket.jpg

p.jpg

p2.jpg

p3.jpg

p4.jpg

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, 'Kutlu Doğum Aşı'na katkısı olanlara plaketleri verilirken, programın sonunda yaklaşık bin kişiye etli pilav, yoğur çorbası, lokma tatlısı ve ayran dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.