YUKARI ÇAVUNDUR DERNEĞİ’NDEN;  ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR...

YUKARI ÇAVUNDUR DERNEĞİ’NDEN; ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR...

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 7 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğü ‘Geleneksel İftar Yemekleri’ nin bugünkü konukları Şehit Aileleri, Gaziler ile Yıldırım Ahalisi Derneği yöneticileri oldu.

       Şuayip YAMAN

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak iftar yemeği öncesi konukları teker teker karşıladı ve onlarla sohbet etti.

 

Dernek Başkanı Şahbudak İftar sonrası Şehit aileleri ve Gazilere yönelik olarak yaptığı anlamlı konuşmada, “Bugün burada huzur ve güven içinde oruçlarımızı açıyorsak bunu bu vatan için, bu bayrak için, bu millet için kanlarını ve canlarını seve seve veren şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

 

Ruhları şad olsun. Hem dinimizde hem de kültürümüzde şehitler en müstesna yerdedir. Bu vatan için yaralanan, uzuvlarını kaybeden değerli gazilerimize de minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz.  

 

Dünden bugüne bu topraklar için şehit olmuş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, Allah onlara rahmet eylesin. Çünkü şehitlik makamı en mübarek en yüksek makamdır. Ne mutlu o makamlara da erişmiş olanlara, biz hepsine Allah' tan gani gani rahmet diliyoruz.

 

Ebediyete intikal etmiş gazilerimizi de rahmet ile anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz. Bütün ailelerine de saadetler, huzur ve sabırlar temenni ediyoruz.

 

Sizlerle birlik ve beraberlik içerisinde olmak tanışmak için bu sofrayı organize ettik. Bu sofraya iştiraklerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyor, hayırlı iftarlar, hayırlı ramazanlar ve hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

 

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan yaptığı konuşmada, “Öncelikle geçtiğimiz Pazar günü Ankara-Çubuk karayolu Güldarpı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında vefat eden Yukarı Çavundurlu 3 hemşerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun. Ayrıca yaralı kardeşimize de acil şifalar diliyorum.

 

Bu iftar yemeği ile bizleri unutmayan ve sofralarını açan başta Dernek Başkanı Osman Şahbudak kardeşimiz olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve siz çok değerli hemşerilerimize sonsuz teşekkür ederim. Allah iftarınız kabul etsin” dedi.

 

 

 

İftar Yemekleri 7 Yıldır Devam ediyor

 

Yukarı Çavundur’ da “Geleneksel İftar Yemekleri” kesintisiz 7 yıldır devam ediyor.

 

Yukarı Çavundurlu işadamlarından Süreyya Özden birinci yıl, Ünal Öztürk'ün ikinci yıl başlattığı ve  Yukarı Çavundur Mahallesi Kalkınma, Güzelleştirme, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de 5 yıldır devam ettirdiği geleneksel iftar sofraları her gün bir ailenin katkısı ile kuruluyor.

 

Yukarı Çavundur Mahallesi'nde yaşayanlar, 7 yıldır sürdürdükleri iftar geleneğiyle diğer mahallelere örnek oluyor. Mahallede 7 yıl önce bir iş adamı tarafından başlatılan ve daha sonra mahalle halkı tarafından sahiplenilerek sürdürülen iftar geleneği, bu Ramazan ayında da kesintisiz devam ediyor. 

Ramazan ayı boyunca her akşam Dernek binasının avlusundaki açık alanda bir araya gelen vatandaşların iftariyeliklerini mahallede bir aile üstleniyor. Dernek mutfağında Şahan Döner ve Kebap Salonu İşletmecisi Ayhan Şahan ve ekibi tarafından büyük bir titizlik ve itinayla hazırlanan iftar yemekleri, her gün iftar saatine yetiştiriliyor.

Tüm mahalleli ve Çubuk’tan davet edilen misafirler sıraya girerek tabldot usulü aldıkları yemeklerle iftarlarını yapıyorlar.

Mahalle imamları tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve dualarla açılan oruç, mahalle halkının birlik ve beraberliğini pekiştiriyor.

Her Gün Yaklaşık 600 Kişi İftar Açıyor

Yukarı Çavundur Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şahbudak, Ramazan ayı ile başlayan bu geleneği yaşamak ve yaşatmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Dernek olarak organizasyonu kendilerinin yaptıklarını ve Ramazan’ın her gününü bir ailenin yemek masraflarını karşılayarak, Köy Konağı’nda ikram ettiğini söyleyen Dernek Başkanı Şahbudak, "Mahallemizde 7 yıl önce bir iş adamımız tarafından başlatılan bu geleneği mahalle halkı olarak Dernek olarak sahiplenerek sürdürüyoruz. Yukarı Çavundur Mahallesi Derneği olarak burada her gün yaklaşık 600 kişiye iftar yemeği veriyoruz" dedi.

“Sahura Kadar Sohbet”

Ramazan ayı boyunca mahalle halkının sahura kadar birlikte olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Şahbudak, "Dostlukların, arkadaşlıkların sona erdiği ya da kaybolmaya yüz tuttuğu şu günlerde özellikle Ramazan ayını, rahmet ve bereket ayını en güzel şekilde değerlendiriyoruz. Burada tüm köylü gelip, iftar yapıyor, iftarın arkasından birlikte namaz kılınıyor. Daha sonra çaylarımız demleniyor ve herkes çayını içiyor, sohbetini yapıyor. Bu suretle birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz.

Bu vesile ile 5 Temmuz Salı günü başlayacak olan tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar; Sağlık, mutluluk ve esenlikler diler, Türk ve İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını yüce mevladan niyaz ederim " dedi.

cavundur-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.