YOYAV Başkanı Ateş, ‘Hayır Mağazası’ ziyaret etti

YOYAV Başkanı Ateş, ‘Hayır Mağazası’ ziyaret etti

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) Başkanı Dr. İbrahim Ateş, Çubuk Kent Konseyi'ni ziyaret ederek, ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşları giydiren ‘Hayır Mağazası’ projesi için teşekkür etti.

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) Başkanı Dr. İbrahim Ateş, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, işadamı Yakup Ulgü ve beraberindeki heyet ile Çubuk Kent Konseyi'ni ziyaret ederek ‘Hayır Mağazası’nın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

3dsc03635.jpg

Çubuk Kent Konseyi’nin ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası’nın ruhuna uygun faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Ateş, ‘Hayır Mağazası’ projesinin tüm Türkiye’ye örnek olmasını istediklerini belirtti. 

3dsc03648.jpg

Bu tür kurumların milli servetlerin yok olmasını da önlediğinin altını çizen Ateş,’’Evimizde ihtiyacımız olmayan, gözden çıkarttığımız kıyafetlerimiz buralara getirilerek, kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılıyor. Ne güzel bir uygulama. Ancak en sevdiklerimizi yoksul kardeşlerimize verirsek, bu daha da güzel olur. Hem yeni kıyafetler, hem yeni gibi kullanılmış kıyafetler burada ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu güzel kurum bir nevi aracılık yapıyor. Keşke bu tür uygulamalar tüm yurt çapında olsa, insanlar kullanmadıkları ürünleri heba etmese. Aslında burası aynı zamanda milli servetinde yok olmasını önlüyor’’ dedi.

3dsc03652.jpg

YOYAV olarak Türkiye genelinde ‘’23. Yoksullarla Dayanışma Haftası’ etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Ateş, ‘’Burasını ziyaret etmek bize çok büyük bir keyif ve mutluluk verdi. Özelliklede bu çocuk meclisi üyeleri minik yavrularımızın çalışmalarını görmek, şahit olmak bizi son derece sevindirdi. Allah hepsinden razı olsun’’ diye konuştu.

Yavuz Selim Ortaokulunda düzenledikleri kampanya kapsamında topladıkları kıyafetleri ‘Hayır Mağazası’na getirdiklerini söyleyen Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinden Zekiye Yaman’da,’’ Okuldaki tüm arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz destek verdi bizde kendi çapımızda bir şeyler toplayarak buraya destek oluyoruz. Sizin gibi insanlarla tanışmak ve güzel sözler işitmek ise bize çalışmalarımızda şevk veriyor’’ şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.