Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesi Resmi Açılışı Yarın...

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Külliyesi Resmi Açılışı Yarın...

Külliye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Belediye Başkanı Acehan’ın Katılacağı törenle açılacak

Külliye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Belediye Başkanı Acehan’ın Katılacağı törenle açılacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından, Çubuk’un Esenboğa, Dumlupınar, Melikşah, Kızılca ve Yenice Mahallelerinin ortasında kurulan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Merkez Külliyesi, yarın (2 Aralık Cuma) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Başbakan Binali Yıldırım ve Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan tarafından açılacak.

Uzun süredir hasreti çekilen AYBÜ Külliyesi, yine uzun yıl aradan sonra ilçeye gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle resmi açılışı yapılacak.

Milli Kültür ve geleneğimize uygun Selçuklu mimarisi tarzında binaların yapıldığı Külliyede İnsan ve Toplum Bilimleri, Siyasal Bilgiler, İşletme, İslami Bilimler, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık fakülteleri gibi birimler bulunuyor. Ayrıca idari birimler, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile ilgili yerleşim alanları bulunuyor. Özellikle spor alanları tenis, basketbol ve futbol sahaları ve kafeteryalar ile kantinler yer alıyor.

Yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin eğitim göreceği AYBÜ Külliyesi, ilk etapta İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi, laboratuvar binası ve teknik bina gibi yapılar da bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.