Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Başarıya Doymuyor

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Başarıya Doymuyor

Çubuk'un en köklü ortaöğretim kurumu olan ve 1952 yılından beri eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Çubuk Lisesi (Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi) son yıllarda artan başarıları ile adından sıkça söz ettiriyor.

Anadolu lisesi olarak ilk mezunlarını bu sene veren Çubuk Lisesi, 2017-LYS sonuçlarına göre Türkiye sıralamasında ilk 3000'e 1, İlk 5000'e 2 ve ilk 20000'e 10'un üzerinde öğrenci sokarak başarılı bir grafik çizdi. 2013 yılında ilçemizin en düşük puanlı öğrencilerini alarak "Anadolu Lisesi" statüsüne geçen Çubuk Lisesi'nin düşük yüzdelikli öğrencilerle bu başarıyı göstermesi LYS sonuçlarını daha dikkate değer kılıyor.

Bu konuda görüşlerine başvurduğunuz Çubuk Lisesi Müdürü Sayın Mustafa Mescioğlu; "Başarı bir ekip işidir. Ekibimizle birlikte kendimize bir Misyon edindik. Çubuk Lisesi'ni eski parlak günlerine döndürmek ve ilçemizin en çok tercih edinen ortaöğretim kurumu yapmak hedefi doğrultusunda tüm paydaşlarımızla ekip ruhu içerisinde çalıştık. Fiziki şartları düzelttik. Veli ve çevre işbirliğini artırmanın olumlu etkisini gördük. Destekleme ve Yetiştirme kurslarında öğrencilerimize profesyonel hizmetler sunduk. Gerçekleştirdiğimiz ulusal ve uluslararası projeler ile ülkemizdeki ve yurtdışındaki birçok eğitim kurumlarının tecrübelerinden faydalandık. Neticede başarı kademeli olarak arttı. Başarının artması ile birlikte taban puanımız da hızlı bir şekilde yükseliyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Okul müdürü olarak başarının artması noktasında emeğini esirgemeyen ve bizlere destek olan tüm öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, velilerimize ve diğer tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

İlçemizde eğitime kattığı heyecan ve öğrencilerine açtığı yeni ufuklar ile son dönemde dikkatleri üzerine çeken Çubuk Lisesi'ni (Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi) artan başarı grafiğinden dolayı tebrik ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.