YIL-DER’İN 7. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...

YIL-DER’İN 7. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...

Yıldırım Ahalisi Derneği’nin 7. Olağan Kongresi 9 Nisan 2017 Pazar günü saat 14.30’da Çubuk Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Şuayip YAMAN

 

Yıldırım Ahalisi Derneği (YIL-DER): Avcıova, Çatköy, Durhasan, Karaçam, Kışlaçık, Kızılören, Kuruçay, Nusratlar, Uluağaç, Saraycık, Yaylak, Yeşilkent, Yıldırım Aydoğan, Yıldırım Elören ve Yıldırım Evci olmak üzere 15 köyden oluşuyor.

 

Divan başkanlığına Zekai Günal, katip üyeliklere ise Kadir Karataş ve Mehmet Uluağaçlı seçildiler.

 

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, “Bu (Parlamenter) sistem de kavgalar var. Terörle mücadele de 1 trilyon dolar harcandı. 2001 yılından beri 651 milyar liralık mal varlığımız kayboldu.

 

Bu sistem kavgalar üzerine kurulmuş. Yeni sistemle kavgalar bitecek. 2 sandık olacak birinde Devlet Başkanı (Cumhurbaşkanı) diğerinde Meclis kurulacak.

 

Cumhurbaşkanı seçilince, Cumhurbaşkanı hükümeti seçecek. Aynen belediye başkanlığı seçimlerinde olduğu gibi..

 

Bu ülke ‘Güneş Motelleri’nde yapılan hükümet pazarlıklarını gördü.

 

Son 14 yılda 12 sandık gördük. Bu sandıklara giderken Avrupa Türkiye ile ilgilenmiyordu.

Şimdilerde Türkiye sistemini değiştiriyor. Avrupa başta Almanya olmak üzere hop oturup, hop kalkıyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda bir İngiliz tarihçi, “Türkiye uyuyan bir devdir” demişti.

 

Türkiye 3 Kasım 2002’de Recep Tayyip Erdoğan ile uyandı.

 

Avrupa bizim birbirimizle kavga etmemizi istiyor.

 

17 Nisan’dan sonra ‘Güçlü bir Türkiye’ ile uyanacağız. Bundan hiçbir kuşkumuz yok. Bu tarihi bir sandık.

 

Bu milletin önü açıktır. Bu millet 15 Temmuz gecesi denizde boğulmamıştır. Bundan sonra da boğulmayacaktır.

 

Yıldırım Ahalisi Derneği’nin 7. olağan Kongresi’nin hayırlı olması nı, seçilecek arkadaşlara başarılar dilerim.”

 

MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı İlhami Durgut, “ İl Başkanımız Fatih Çetinkaya sizlere selamlarını iletti. Başkanımız sizlerin birlik ve beraberliğini öve öve bitiremiyor. Bu yüzden Ankara’da büyük izleriniz var.

 

Bu birlik ve beraberlik bizi ayakta tutan bir mozaiktir; Allah’ımız bir, Dinimiz bir, Peygamberimiz bir, Kitabımız bir, Vatanımız bir, Bayrağımız bir, ezanımız bir olduğu müddetçe bizi kimse yıkamaz.

 

Hiçbir şey 16 Nisan’la endeksi değildir. Bizi reyimiz ‘Evet’tir. Referandumdan “Evet” de çıksa “Hayır” da çıksa buna saygılıyız.

 

Yönümüz Evet’tir. Hayır, çıkanları da ayırmayız.

 

Vatan, din, ezan, vatanın bölünmez bütünlüğü vazgeçilmez unsurlardır. Olmazsa olmazlardır. Birlik ve beraberliktir.

 

İtalya’da Türkiye’ye bir Afrika ülkesi gözüyle bakıyorlarmış, ABD’ de de öyle. Türkiye’ye bakışları çok farklı...

 

İçerideki seçimlerde partiler arasında kıyasıya mücadele edebiliriz. Dışarıya karşı tek vücut tek güç olarak durmamız gerekir.”

 

CHP Çubuk İlçe eski Başkanı Ali Naci Yeşiltepe; “Sivil toplum bizim için çok önemli İsterdik ki ilçedeki tüm derneklerin maddi ve manevi hiçbir sorunu olmasın, ilçenin sorunlarını üstesinden gelsin. Böylece ilçenin birlik ve beraberliğini tesis etsin...

 

16 Nisan’da ülkemizde Parlamenter Sistem oylanacak...  Biz Parlamenter Sistem’den yanayız.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda kurulan Meclis (TBMM), Kurtuluş Savaşı’nı yöneterek Cumhuriyeti kurmuştur.

 

Mustafa Kemal önderliğinde oluşturulan Meclis ülkemizin tüm illerinden gelen delegelerden oluşmuştu. O Meclis “Gazi” Meclisti.

 

Mustafa Kemal, o Meclis’in desteği ile Türk Kurtuluş Savaşı’nı başarıya ulaştırmıştı.

 

Bunun için de Önce Samsun’a çıkmış, Sonra Amasya tamimi, Erzurum, Sivas kongrelerini yaparak önce Meclis, sonra da düzenli bir ordu kurmuş, 7 düvele karşı kahramanca savaşmış, ülkeyi düşmen çizmesinden temizleyerek “Cumhuriyeti” kurmuştur.

 

Şimdi de o Meclisi “Evet” diyerek dışlayalım, istiyorlar. Tek bir sisteme dayatılmak isteniyor.

 

Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman kendisine önerilen tek adamlığı kabul etmemiştir. O kendisine altın tepside sunulan saltanat ve hilafeti kabul etmeyerek kula kulluğu reddetmiş;

Egemenliğin Millete ve onun temsilcisi olan Meclise ait olduğunu söylemiştir.

 

Anayasa oylaması ile İlk ve Orta Çağlardaki Monarşik sistemlere benzeyen ‘Tek Adam’ yönetimi isteniyor. Güçler Birliğini elinde bulunduracak bir tek adama yetki verilmek isteniyor. Bu sistemle meclis devre dışı bırakılacak.

 

Seçilen Başkan; Devlet Başkanı, Başkomutan, Baş yargıç, Baş imam, olacak. Böyle bir Anayasaya ‘Evet’ denir mi?

 

İstediğinde Meclisi feshedecek. İstediğini başkan yardımcısı yapacak, hükümeti kuracak, bütçeyi hazırlayacak. Bunları tek başına yapacak, hiçbiri için de görüş almayacak.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Egemenliği Saray’dan alıp Millete verdi.

 

AKP milletvekilleri ise egemenliği milletten alıp Saray’a vermek istiyor. Buna “Evet” denilir mi?

 

Başkanlığa karşı değiliz. Cumhurbaşkanına yetki verilsin. Ama onu denetleyen bir Meclis olsun.

 

Tek adam; savaş yapar, barış yapar, asar, keser... 

 

Oysa demokraside herkes görüşlerini özgürce açıklayabilmeli...

 

Geleceğimiz için, Cumhuriyetimiz için, Parlamenter Yönetim için, Aydınlık yarınlar için “Hayır” diyoruz.

 

Salonda bulunan tüm davetlilere hayırlı günler diliyorum. Yeni yönetime de hayırlı, başarılı, sağlıklı çalışmalar diliyorum.”

 

Belediye eski Başkanı Adem Tuğluca, “Derneğin faaliyetlerini sosyal medyadan izliyorum. Başarılı bir dernek. İlçedeki derneklerin en başarılısı.  Bir arı gibi çalıştıklarına müşahitlik etmekteyim. Yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum.

 

Toplantılara siyasi partileri davet ediyorsunuz, çoğu gelmiyor...

 

16 Nisan Referandumunun çok önemli olduğunu biliyoruz. Anayasada değiştirilmesi düşünülen18 maddeyi okumanızı diliyorum. İnsanlar bu maddeleri uygun görüyorsa “Evet”, uygun görmüyorsa “Hayır” der. İnsanları farklı şekilde yönlendirmeye gerek yok.

 

Referandum da oylanacak 18 maddeyi okuyun. Bu bir vatandaşlık görevidir. Lütfen okuyun...”

 

YIL-DER Eski Başkanı Tansel Demirok, “Üç yıl bu dernekte başkanlık yaptım. Yıldırım Ahalisi Derneği ÇUDEF’ten ayrıldı. Aslında orada durması gerekirdi. Demek ki böyle uygun görülmüş.

 

Artık önümüze bakmalıyız. Bu ilçede neden Yıldırım Ahalisi Federasyonu yok. Çünkü diğer ilçelerde birden fazla federasyon var. Bu görüş kesinlikle ayrımcılık değildir.

 

Bazı şeylerde “Korku İmparatorluğu’na gerek yok. Bu millet, Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş Savaşı süreçlerinde birlik ve beraberlik içinde olmuş. ‘15 Temmuz Darbe Girişimi’nde aynı dik duruşu sergilemiştir. Önemli olan birlik ve beraberliktir.

 

Yıldırım Ahalisi Derneği’nin kuruluşlundan bu güne yapılan 9 seçimde 166 kişi Dernek yönetimde bulunmuş. Bunlar neden tekrar birlik ve beraberlik içinde olmasın!..” 

 

 

Çubuk Girişimci İş Adamları Derneği (ÇUGİAD) Başkanı Yasin Özen; “Avrupa da Türkiye 3 özelliği ile tanınır; Bodrum, Kuşadası ve Recep Tayyip Erdoğan...

 

İlçemiz iktidar partisine % 80-90 oy vermiş bir ilçeyiz. Benim ilçe başkanım (Av. Baki Demirbaş’ı kastederek) Çubuk’ta neler yaptığını anlatacaktı. Ali Naci Yeşiltepe’nin sözlerine cevap verecekti. Anlatmadan çekti gitti.

 

Sivil toplum kuruluşları gönül işidir.”

 

Kurucu Başkan Ercan Aslan (Onursal Başkan); “Yıldırım Ahalisi Derneği kuruluşundan bu yana bir akademi gibi çalışmış. Onlara bir yol göstermiştir.

 

Derneğimiz en kötü döneminde bile birlik ve beraberlik ve kardeşlikten ödün vermemiştir. Bu Derneği her konuda eleştirebilirsiniz. Ama birlik, beraberlik ve kardeşlik konusunda asla eleştiremezsiniz.

 

Dernek başkanlarımızın yaptığı çalışmalar takdire şayandır.

 

Oluşacak yönetime her türlü desteği vereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın...”

 

Derneğin Yönetim Kurulu Raporu, Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporu ve Mali Rapor okundu. Genel Kurulun oyları ile İbra edildi.

 

Tek listenin oylandığı seçimde Raşit ÖZBEY başkanlığa seçildi. Özbey yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bu görevi şahsıma layık gördükleri için sayın genel kurul üyelerine teşekkür ederim. Bu göreve layık olmaya çalışacağım.”

 

 Raşit Özbey’in Başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeliklerine; Alaeddin ARSLAN, Abdulkadir KIZILKAYA, Ahmet KAVAK, Alaattin BÖLÜK, Ali BOZKURT, Ali Fatih ASAR, Ali KAHRİMAN, Ayşe Güven TOKMAK, Bayram KARATAŞ, Cevdet ÖZBEK, Erdoğan SARAÇ, Fatih KILIÇ, Ferhat ASLIİPEK, Ferhat DUVAN, Halil DEMİROK, Halil GÖKDERE, Hasan EĞİN, Hasan KAVUN, Hasan ÖZYÜREK, Hasan SÖĞÜT, İbrahim AYDIN, İhsan MUTLU, İsa DALGIÇ, İsmail BALCI, İsmail KILIÇ, Kadir KARATAŞ, Mehmet BAYTAR, Mehmet ULUAĞAÇLI, Mustafa KUŞÇU, Mustafa MURAT, Mustafa MUTLU, Niyazi BAKIR, Orhan ÖZBEY, Osman YÜCE, Ramazan KAYA, Ramazan KURTOĞLU, Salim DURSUN, Satılmış DEĞİRMENCİ, Sedat YILMAZ, Selahattin ERDOĞAN, Tayfun ÜNAL, Yasin ÇAKMAK, Zekai GÜNAL.

 

Denetim Kurulu üyeliklerine ise; Ercan ARSLAN, Adem TUĞLUCA, Enver ŞAHİN,

İbrahim GENCER, Yusuf KARAYILMAZ, İsmail AYDOS seçildiler.

 

yilder-vert-001.jpgyilder-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.