Yiğiner umut saçtı

Yiğiner umut saçtı

Ankaragücü başkanı, hem stat hem de transfer konusunda olumlu gelişmeler olacağını söyledi.

Melih Gökçek, Yenikent Stadı’nı ücret talep etmeden Ankaragücü’ne tahsis ettik müjdesiyle bunları taçlandırabilir. Başkanla görüşmemiz gerekirse, elbette görüşürüz. Ben egosu yüksek bir insan değilim” ifadelerini kullandı.Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Bengü Türk TV’de yayınlanan ‘Spor Kulisi’ programına konuk olup, Uğur Tenekecioğlu ile Tayfun Özsoy’un sorularını yanıtladı ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.Stat ve transferler konusunda umutlu konuşan Yiğiner, “Ankaragücü halkın takımı. 6 sene sonra çıktığımız Süper Ligde iç saha maçlarımızı Ankara’da oynamak istiyoruz. Eski büyükşehir belediye başkanımız, Ankara’ya güzel hizmetler yaptı. Yenikent Stadı’nı, Ankaragücü’ne hiçbir ücret talep etmeden tahsis ediyoruz müjdesi ile bunu taçlandırabilir. Bu süreçte bazı tartışmalar yaşandı ancak ben başkanla görüşmem gerekirse, elbette görüşürüz. Egosu yüksek bir insan değilim” dedi. Ankaragücü’nü tükenme noktasından alıp, Süper Ligde mücadele eder duruma getirdiklerinin altını çizen Yiğiner, şöyle konuştu: “Biz göreve gelirken 20-25 milyon TL borç tahmin ediyorduk. Şu ana kadar, 24 milyon TL futbol ailesine, 24 milyon TL yabancı oyunculara, 60 milyon TL de icralara para ödedik. Toplam 108 milyon TL ediyor. Öde öde bitmiyor. Her gün yeni bir şey çıkıyor. Programa gelirken, bir işçinin icrası ile ilgili bilgi verildi. O yüzden toplam borç ne kadar bilemiyoruz. Federasyondan belli bir avans çıktı o da eski yöneticilerin alacaklarına gitti.”

YENİ BİR UMUT DOĞDU

EN UZAK YERE GİDERİZ

AFYON HERKESE DEPLASMAN

Biz, Melih başkanı aradığımız zaman derdimizi anlatamıyoruz. Osmanlıspor’daki yöneticiler, Gökçek’i ceketinden çekiyor. Boş gezen adamlar, kendisinin sürekli yanındalar. Çim zemin bozulur deniyor. Biz zaten sürekli orada kalalım demiyoruz ki. Kış gelmeden, şartlar ağırlaşmadan, havalar güzelken en fazla 3-4 maç oynayalım istiyoruz. Stat 3 takımı kaldırır. Eryaman Stadı’ndaki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Gençlerbirliği’ne buradan çıkın demek bize yakışmaz. En uzak yere gider oynarız, yine de bu teklifi yapmayız. Bu işler çözülür. Artık yıkılacaksa da 19 Mayıs Stadı yıkılsın. Projeleri de engellememek lazım. Seçimlerden önce yıkılsın, temeli de bir an önce atılsın.”

“Ciddi maçlar oynayacağız. 2 kamp yaptık hala eksiklerimiz var. Stat konusu beklediğimiz gibi olmazsa, gidip Afyon’da oynarız. Alternatifimiz de var. Afyon, sadece bizim için değil, aynı zamanda oraya gelecek her takım için zor bir deplasman olacak. Çünkü, ulaşım, Ankara’ya geliş gibi kolay değil. Biz bu seneyi atlatalım, sonrasında adımlarımızı daha sağlam atarız. Süper Ligdeki kulüpler içinde en az borcu olanlardan biriyiz. Hem ayakta kalmak, hem yarışmacı olmak çok zor. Biz bunu başardık. Kapı kapı gezdik, sistemi karınca kararınca döndürdük. Belediye ve kurumlardan destek aldık. Bu kulübün borç tablosunun dünyada eşi benzeri olduğunu sanmıyorum. Ordu, Mersin, Antep gibi kulüpler bizim yaşadığımız zorlukları yaşıyor. Onları kurtarsınlar da görelim. Biz çok büyük bir mücadele verdik.”

KUTLU’YA YARISINI VERELİM


Transfer yasağının önünde kalan tek dosya Hakan Kutlu’nun. Bu dosya da bizim dönemimizle ilgili değil. Kendisi ile oturup anlaştık. 1 milyon TL ödeyecektik. 700 bin TL’sini ödedik. 300 bin TL kaldı. Bunu ödeyemedik. Çünkü o dönem, takım şampiyonluğa gidiyordu ve kaynakları, takıma çevirmek zorundaydık. Ödeyemediğimiz 300 bin TL’nin karşılığı, 2 milyon 650 bin TL olur mu ? Benimle görüşmediler, ben bu sürede takım çalıştırmadım, zor günler yaşadım falan diyormuş. Peki biz bu ödeme protokolünü kimle yaptık. Kendisinin burada çalıştığı süre belli. Çalıştığı süre ile ilgili alacağı belli. Bununla ilgili ödeme planı yaptık. Haksız fesihten dolayı kaybı varmış. Ne sözleşmeyi biz yaptık ne kontratı biz feshettik. Kendisine şu çağrıyı yapayım. 1 milyon TL verelim, olmadı 1 milyon 300 bin TL verelim. Transfer yasağı kalksın, bu iş de bitsin. Biz takıma büyük katkı sağlayacak oyuncuları, transfer tahtamız açık olmadığı için yapamadık. Oyuncular çekindi, kafaları karıştı, belki de çelindi. Transferde 4-5 nokta atışı yapmamız lazım. Büyük kaptanımız, taraftarımızın sevdiği, yeniden takıma kazandırdığı Aydın Toscalı da alacağı olan 1 milyon 931 bin 527 lirayı son kuruşuna kadar istedi ve aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.