YERLEŞKE’YE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİYOR...

YERLEŞKE’YE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GELİYOR...

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı’nda Çubuk Yerleşke ’sinde eğitim verecek.

 Şuayip YAMAN

 

Fakülte yetkilileri Yerleşke de taşınacakları binada incelemelerde bulundular.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş, Sağlık Bilimleri Fakültesi temsilcilerini makamında kabul etti. Onları Yerleşke ve taşınacakları bina hakkında bilgilendirdi ve sorularını cevaplandırdı.

 

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında ise Sağlık Bilimleri Fakültesi ilk etapta; Hemşirelik, Spor Birimleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sosyal Hizmet ve Beslenme ve Diyetetik bölümleri olmak üzere 5 bölümle geliyor. Hemşirelik Bölümünde 550 diğer bölümlerde ise 20-40 arasında öğrenci eğitim görecek.

 

Bölümler v e öğrenci sayısı her yıl artarak eğitime devam edecekler.

 

Bu branşlara daha sonra başta Odyoloji (Kulak-Burun- Boğaz) olmak üzere diğer yeni bölümlerde eklenecek.

 

Spor Bölümü Başkanı Doç. Dr. Baki Yılmaz, Hemşirelik Bölümü Başkan vekili Yrd. Doç. Dr. Birgül Özkan, Sosyal Hizmetler Bölümü Başkan vekili Doç. Dr. Cengiz Özbesler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde Öğretim Görevlisi Mustafa Ertuğrul Yaşar ve teknik elemanlardan oluşan heyet Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş nezaretinde taşınacakları binada bilimsel ve teknik incelemelerde bulundular.

 

Yerleşke de incelemelerde bulunan Fakülte temsilcileri binayı beğendiklerini ve taşınmak için gün saydıklarını ifade ettiler.

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş, “Elektronörofizyoloji (nöroloji ve fizyolojinin önemli bir dalı), Tıbbi Görüntüleme ve Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri bölümü olmak üzere şimdilik üç bölümle 2015- 2016 Öğretim yılına başladık.

 

Öğrencilerimizin staj ve uygulamalı eğitimleri için 100 Yataklı Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesini planlamaktayız. Yeterli gelmediği durumlarda başta kendi hastanemiz Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere diğer hastanelerle işbirliği yapmayı planlamaktayız.

 

İlçede faaliyet gösteren diğer kamu kurum kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ile de İlçe halkı için faydalı olacak hemen her konuda koordineli çalışmalar yapmayı amaçlamaktayız.”

saglik-bilimleri-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum