YERLEŞKE’DE MEZUNİYET TÖRENİ...

YERLEŞKE’DE MEZUNİYET TÖRENİ...

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

                                                                  Şuayip YAMAN

Yerleşke’de düzenlenen mezuniyet töreninde, Üniversite’nin Türk Müziği Devlet Konservatuarı öğrencileri bir konser verdi.

 

Elektrik Elektronik Fakültesi birincisi Tuğba Şimşek konuşmasını yaptı.

 

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik,  “Kurslarımızı eğitimlerimizi taktiklerimizi vermeye devam ediyoruz. “Öğrencilerimiz zahmetler çektiler. Zorluklarla karşılaştılar. Keza aileleri de öyle. Şimdi hayat okulu başlıyor. Kurslarımızı, eğitimlerimizi, taktiklerimizi vermeye devam ediyoruz.

 

Mezunlarımızı bırakmayacağız. Yeni düzenlemeyle çok sayıda AR-GE bölümü açacak firma var ve mezunlarımızı bu konuda yetiştirmek istiyoruz.

 

Sanayi kuruluşlarında Ar-Ge’ler kurulacak. Yeni kurulacak bu Ar-Ge’lere elemanlar yetiştireceğiz..

 

Kurucu Dekan YÖK üyesine de teşekkür ediyorum.

 

Sayın Rektörümüzün sanayi kuruluşları ile ilişkilerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

 

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Fakülte kurucusu Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, “İlk süreç bugün meyvelerini verdi. Burada kurulun bölümlerinin de payı var. Hem duygulandım ve hem de sevindim.

 

Mezunlarımız Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve doktoraya başlayabilirler. Buna söz veriyorum.”

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Mezun olan öğrencilerinin üniversitenin vizyonunu gerçekleştirecek olan öncüler olduğunu söyledi.

 

Öğrencilerinin en az aileleri kadar kendileri için de değerli olduğunu, mezun olan hiçbir öğrencinin üniversiteyle bağını kesmemesini ve hatta daha da güçlü bir şekilde bağlanmasını istediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

’’Genç bir üniversite olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesini tercih ettiğiniz için ben hepinize teşekkür ediyorum. Karşınıza çıkacak bütün engelleri, problemleri aşacaksınız diye düşünüyorum. Ben iyi bir eğitim gördüğünüzü ve iyi bir dönem geçirdiğinize inanıyorum. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ekonomik, sosyal, kültürel açıdan ülkemizin lider pozisyonunu kavramış bir üniversitedir. Türkiye’ye yeni ufuklar açmayı hedeflemiş olan üniversitemiz sadece ülkemizde değil, tarihi, sosyal, kültürel anlamda bizim ile iletişim içerisinde olan bütün bölge ülkelerindeki gençleri uluslararası bilimsel arenaya hazırlamayı hedeflemiş bir üniversitedir. Umuyorum ki birçoğunuz lisansüstü eğitimlere devam ederek bu çıtayı daha da ileriye taşıyacaksınız. Üniversitemizin vizyonunda da olduğu gibi sadece kendisi için değil bütün üniversiteler için akademisyen yetiştireceğiz ve bunun öncüleri de inşallah sizler olacaksınız

 

5 yıllık bir maratonun ardından semeresini alacağınız, bundan sonra yaşamınıza başlayacağınız bir döneme giriyorsunuz, hepinizi kutluyorum.

 

Şimdi hayata atılmak üzere hazırsınız.

 

Sevgili öğrenciler; Yıpratıcı, yoğun bir eğitim yılını daha geride bıraktınız. Türkiye’ye yeni ufuklar açmaya namzet Yıldırım Beyazıt Üniversitesi sizleri uluslar arası arenaya hazırlayan birinci üniversitedir.

 

İşte mezun olan sizler, vizyonu yükseltecek insanlarsınız. Üniversite ile bağlarınızı kesmeyeceksiniz. Lisansüstü eğitimlerinize devam edeceksiniz. Yıldırım Beyazıt üniversitesi akademisyenler yetiştirecek.

 

Geçen yıl kurulan mezunlar Derneği’nde de aktif rol alacağınıza inanıyor, kültürde, sanat da hep önde, teorik ve pratik bilgide hayatta en büyük rehberiniz olacak. Son gününüze kadar başarılı olmanızı, iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir insan olmanızı diliyorum.

 

Mevlana, “Bilgi sınırı olmayan denizdir” der.

Bizler, sizleri bilgi sınırı olmayan denizde dalgıçlık öğrettik.

 

Rektör Doğan Mezunların ailelerine ise “Çocuklarınızla ne kadar övünseniz azdır.

 

Genç bir üniversite olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesini tercih ettiğiniz için ben hepinize teşekkür ediyorum. Karşınıza çıkacak bütün engelleri, problemleri aşacaksınız diye düşünüyorum. Ben iyi bir eğitim gördüğünüzü ve iyi bir dönem geçirdiğinize inanıyorum.

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ekonomik, sosyal, kültürel açıdan ülkemizin lider pozisyonunu kavramış bir üniversitedir. Türkiye’ye yeni ufuklar açmayı hedeflemiş olan üniversitemiz sadece ülkemizde değil, tarihi, sosyal, kültürel anlamda bizim ile iletişim içerisinde olan bütün bölge ülkelerindeki gençleri uluslararası bilimsel arenaya hazırlamayı hedeflemiş bir üniversitedir.

 

Umuyorum ki birçoğunuz lisansüstü eğitimlere devam ederek bu çıtayı daha da ileriye taşıyacaksınız. Üniversitemizin vizyonunda da olduğu gibi sadece kendisi için değil bütün üniversiteler için akademisyen yetiştireceğiz ve bunun öncüleri de inşallah sizler olacaksınız.’’

 

Konuşmasında öğrencileri Yıldırım Beyazıt Mezunları Derneği’ne üye olamaya davet eden Doğan, bundan sonraki hayatlarında karşılaştıkları her türlü soruna birlikte çözüm yolları bulacaklarını dile getirerek, ’’İyi bir eğitim almak, iyi bir kariyer ve akademik eğitim yapmaktan daha önemlisi, iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir evlat ve en önemlisi de iyi bir insan olmaktır. İşte biz size eğitim ve öğretimin yanında bunları verdiğimize inanıyorum.

 

Yıldırım Beyazıt Vakfı’ndan her yıl 500 öğrenciye burs veriliyor. Bu konuda bizlere destek olan Vakıf Başkanı Ahmet Öztürk’e de teşekkür ederim.” Dedi.

 

Çubuk Belediye Başkan yardımcısı Zeki Metin, “ Burada Belediye Başkanımız Dr.Tuncay Acehan’ı temsilen bulunuyorum. Kendilerinin selamlarını getirdim. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk'ta eğitime başlaması ve mezuniyet törenlerinin yerleşkede yapılması bizlere çok büyük bir mutluluk veriyor.”

 

Konuşmaların ardından Rektör Doğan, Fakülte birincisi ve Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi Tuğba Şimşek'in diploması YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Fakülte Kurucusu Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu tarafından verildi.

 

Fakülte birincisi Tuğba Şimşek konuşmasının ardından Yaş Kütüğü’ne plâket çaktı.

 

Elektrik, elektronik, bilgisayar ve makine bölümlerinde ilk üç dereceye giren mezunlara  diploma ve  ödülleri protokol tarafından verildi.

 

Diğer mezunların diplomaları ise bölümlerin öğretim görevlileri tarafından verildi.

 

Elektrik, elektronik, bilgisayar ve makine olmak üzere toplam 320 öğrencinin mezun olduğu tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

 

Çubuk Seğmen ekibi, Ankara Yöresine ait halk oyunlarından oluşan gösterilerini sundu.

 

mezuniyet-tile.jpg

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.