YENİ PAZAR YERİNE DOLMUŞ SEFERLERİ DE KONMALI...

YENİ PAZAR YERİNE DOLMUŞ SEFERLERİ DE KONMALI...

Perşembe günleri kurulan Yeni Pazar’ın önüne Dolmuş Durağı da konulmalı. Dolmuş seferleri de her mahalleye gidecek şekilde düzenlenmeli.

Şuayip YAMAN

 

Pazarda alışveriş yapan çoğu vatandaş dolmuşa binmek için 300 metre yürümek zorunda kalıyor.

 

Pazar’da sadece taksi durağı var. Vatandaş taksiye verecek parası yoksa tabana kuvvet dolmuş durağına kadar yürüyecek. Hatta elindeki poşetlerle evine kadar yürüyenleri bile görmek mümkün.

 

Konuştuğum vatandaşlar, Alışveriş sonrası cebimizde bir taksi parası bile kalmıyor. Dolmuşa binmek için de Köprübaşı’na kadar 300 metre yürümek zorunda kalıyor ve yoruluyoruz. Bazen neredeyse ellerlimiz kopacak gibi oluyor. 

 

Taksi durağının yanına birde dolmuş durağı konulursa mahallemize dolmuşla gider, elimizdeki erzaklarla dolmuş durağına kadar yürümeyiz.  

 

Başkan’dan buraya taksi durağının yanına bir de dolmuş durağı koymasını istiyoruz diyerek şikâyet ve isteklerini dile getiriyorlar.

 

Vatandaşlar arasında kendi mahallelerinde de Pazar kurulmasını isteyenler var. Bazı vatandaşlarda mahallelerinde Pazar kurulmadığına ve Yeni Pazar yerinden mahalleye dolmuş hattı olmadığına dikkat çekerek, Dolmuş da yok pazar da. Çözüm istiyoruz diyor.

 

Yeni Pazar’da sadece taksi durağı var. Taksiye verecek parası olmayan vatandaşlar Pazar’dan Köprübaşı’na kadar ellerindeki poşetlerle 300 metre yürüyor. Yükleri ağır olduğu için arada bir durup dinleniyorlar.  

 

Dolmuş 3 lira, taksi ise 8-10 lira. Vatandaşın taksiye verecek parası da olmayabilir. 

 

Taksi durağının yanına bir de dolmuş durağı konursa isteyen vatandaş taksi ile isteyen de dolmuşa binerek evine gider.  

 

VATANDAŞ YENİ PAZAR YERİ’NDEN MEMNUN DEĞİL...

 

Pazar esnafı ve vatandaşlar genelde Yeni Pazar yerinden memnun değil. Pazar ikinci katta ve dar bir alanda.

 

Pazar yeri, dar yeterli olmadığı için önünde ve arkasında da pazar tezgâhları kuruluyor.

 

Hatta Pazaryolu üzerinde Mevlana Sokağın devamı olan Alpaslan Türkeş Caddesi’nin kenarlarına bile pazar tezgâhları kuruluyor.

 

Pazar içindeki esnaf satış yapamamaktan şikâyetçi. Vatandaş daha çok düz ayak olan özellikle Pazar dışındaki tezgahlardan özellikle de Pazar’ın yanı başındaki açık ve düz alanda ya da Alparslan Türkeş Caddesi üzerinde kurulan pazar tezgâhlarından alış-veriş yapıyor.

 

İkinci katta Pazaryeri mi olur? Burası Antalya değil ki 8 ay sıcak geçsin; Yaz aylarında efil efil, püfür püfür essin. Ama ilçemiz Kış memleketi. Peki, Kış aylarında ne olacak? Yeni Pazar’a kimse gitmez...

 

Pazaryolu üzerindeki Alparslan Türkeş Caddesi’ne bile Pazar kuruluyor. Ayrıca pazara aracı gelenler de araçlarını buraya park ediyor. Kısacası Yeni Pazar yeri uygun değil...

 

Yeni Pazar yeri olsa olsa ‘Balo ve Düğün Salonu’nun müştemilatı olur. Ya da Balo ve Düğün Salonu’nun oto parkı olur.    

 

Allah aşkına Balo ve Düğün Salonu’nun dibinde pazar mı kurulur!..

TRAFİK DÜZENLEMESİ ŞART

Pazar’ın bulunduğu bölgede belirli saatlerde, trafik alt üst oluyor. Hangi araç nereden gidiyor belli değil. Pazar’ın çevresi Pazar’a özel araçları ile gelen vatandaşların adeta otoparkı oluyor. Burada trafik düzenlemesi şart..

Yeni bir Pazar yeri düşünülmüyorsa, illa da burasının Pazar yeri olarak kalmasında ırar ediliyorsa; Alparslan Türkeş Caddesi’ndeki tuhafiye ve zücaciye tezgâhları Çubuk Çayı’nın diğer yakasındaki Endüstri Sokağı’nda kurulur, Cadde özel araç trafiğine de kapatılırsa buradaki trafik de rahatlar. Ayrıca burada sadece taksi ve dolmuş duraklarının kalması geçici bir çözüm olabilir.

 

Özellikle Yeni Pazar’ın önündeki Çubuk Çayı sürekli akmadığı için içindeki su simsiyah adeta zift gibi görünüyor. Bu da çevre ve görüntü kirliliği yapıyor. Burasının da Pazar kurulmadan bir gün önce temizlenmesi gerekir...

 

Tarihi Çubuk Çayı ne idi, ne hale geldi? Bu hale getirenler utansın!..

 

Belediye yetkililerine önemle duyurulur...

dscn6873-vert.jpgdscn7353-vert1.jpgdscn7353-vert1.jpgdscn7365-vert3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.