YAVUZ SELİM ORTAOKULU “YILSONU ETKİNLİKLERİ SERGİSİ”

YAVUZ SELİM ORTAOKULU “YILSONU ETKİNLİKLERİ SERGİSİ”

Yavuz Selim Ortaokulu Yıl Sonu resim, Müzik ve Teknoloji Tasarım Sergisi” ‘Bekir ağalar Konağı’ Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Şuayip YAMAN

Bu sergide 50 tuval üzerine ‘Guaj Boya’ çalışması sergilendi. Öğrenciler bu çalışmaları 2 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirmiş.

 

46 keman öğrencisinin piyano eşliğinde çaldığı 6 Türk Sanat Müziği eseri izleyicilerden tam not aldı.Teknoloji-tasarım dalında ise 600 eser sergilendi.

 

Okul’un Kurucu Müdürü Ömer MOLLAHÜSEYİNOĞU Yılsonu etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “İki yıla yakın bir geçmişi olan Okulumuzda;

 

  • Bir adet Müzik Sınıfı,
  • Bir adet Teknoloji-Tasarım Resim Atölyesi kazandırıldı.
  • 50 öğrenci ile keman Kursu açıldı.
  • 100 öğrenciden oluşan Resim Kursları devam ediyor.

 

Amacımız; Sınav Merkezli Eğitim Sistemi’nde çocuklarımızın bireysel farklılıklarını ortaya çıkartarak öğrencilerimizi daha sağlıklı ve mutlu olarak hayata hazırlamak ve duyarlı bir hale getirmektir.

 

Sunum ve çalışmalar ile de İlçenin kültürel ve sanatsal yapısına da katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize...

 

Bu arada öğrencilerimizi sergiye hazırlayan; Müzik Öğretmeni Müstadin ŞAHİNBAŞ, Resim Öğretmeni Tansel YILMAZ ve Teknoloji-Tasarım Öğretmenleri Ayşegül Sönmez ÇABUKCA ile Özgür YETKİN’e katkılarından dolayı teşekkür ederim.” Dedi.  

 

Yeni Okul’un dersliklerinin küçük ve az alması konusunda da açıklamalarda bulunan Kurucu Müdür MOLLAHÜSEYİNOĞLU, “5. sınıflardaki dersliklerde 42, 6 sınıflarda 35, 7. sınıflarda 34-35, 8. sınıflarda ise 34-35 öğrenci ile öğrenim veriyoruz.

 

Bu yıl okulumuzdan 185 öğrenci mezun olacak.

 

Bu sayı Türk Telekom’da 90. Hemen yanı başımızdaki Çubuk Anadolu Lisesi’nin kontenjanı ise 270 öğrenci kapasiteli.

 

Bu durumda Adrese Dayalı Yerleştirme Sistemi’ne göre çoğu öğrenci bu okula yerleşemeyecek” dedi.

 

Burada en büyük sorun Yavuz Selim Mahallesi’nde oturup da Adrese dayalı Eğitim Sistemi’ne göre buradaki okullara yerleşememek. Bu nedenle bu mahalle de ivedi olarak bir lise yapılması gerekir.

 

Etkililere ve yetkililere önemle duyurulur...

İlçede resim ve teknoloji tasarım branşlarında kurs gören öğrencilerin bilgi ve becerilerini daha da geliştirmeleri ve emeklerinin heba olmaması için İlçe içerisinde Güzel Sanatlar Lisesi kurulması gerekir.

dscn4210-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.