’’Yarı Değerli Ve Süs Taşları İşlemeciliği Kursu’’ Başladı

’’Yarı Değerli Ve Süs Taşları İşlemeciliği Kursu’’ Başladı

Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesinin katkıları, Çubuk Platformu’nun yükleniciliği ile başlatılan Engellilere yönelik ’’Yarı Değerli ve Süs Taşları İşlemeciliği Kursu’’ başladı.

Çubuk Agat taşı işleme atölyesini ziyaret eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bir süre engellilerle sohbet edip, onlarla birlikte taş işledi. Çubuk Agat taşının engelliler elinde hayat bulduğunu ifade eden Başkan Özden, yıllarca bu taşların yabancılar tarafından yasal olmayan yollardan yurtdışına gönderildiğinin altını çizdi. İlçenin kuzey ve kuzey doğusunda bulunan alanda volkanik nedenlerle mikrokiristalli agat (akik), kalsedon, opal ve çubuklu iğnemsi şeklinde gelişen kuvars yıldızlarının meydana geldiğini belirten Başkan Özden,""Çubuk bölgesi jeolojisi üzerine makaleler, yüksek lisans ve doktora tezleri yapılmıştır. Dünya literatüründe Çubuk Agat Taşı olarak bilinen bu yarı değerli taşın işlenmesi için ilçemizde atölye kurularak taş işleme kursları başlatılmış olup, biz bu yarı değerli taşımızı ön plana çıkartacağız"" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Bağlı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile yapılan protokol gereği 12 engelli vatandaşın kurs"tan yararlandığını belirten Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, ""kursiyerler 6 ay, günde 7 saatten 120 iş gününde toplam 840 saat nazari ve teorik olarak eğitim görecekler. Kursiyerlerimiz mesleğinde uzman eğitici- öğreticiler nezaretinde hem bir meslek öğrenecekler ve hem de kurs müddetince günlük 15 TL ücret alacaklar. 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali"nde Çubuk"ta yaşayan taşlar adı altında bir stant da açacağız. Bunun içinde kursiyerlerimiz tarafından hazırlıklar başladı""şeklinde bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.