Yaralı Kurtulan Şekerci; Yamaç Paraşütü Benim İçin Bir Tutku

Yaralı Kurtulan Şekerci; Yamaç Paraşütü Benim İçin Bir Tutku

Çubuk Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedavi sonrası taburcu olan 40 yaşındaki Aslan Şekerci, bu tutkusundan vazgeçmiyor.

İkipınar Mahallesi'nde 7 Nisan Perşembe günü yamaç paraşütüyle atladığı sırada inişe geçcerken rüzgarın da etkisiyle kayalıklara düşüp yaralı kurtulan, kaldırıldığı Çubuk Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedavi sonrası taburcu olan 40 yaşındaki Aslan Şekerci, bu tutkusundan vazgeçmiyor. Evinde istirahatte bulunan Şekerci, "Yamaç paraşütü ile 6 yıldır atlamak artık benim için bir tutkuya dönüştü. Bu hobinmden kolay kolay vazgeçmek mümkün değil" dedi.

Yamaşüt paraşütü kazası, Çubuk İlçesi'ne 27 kilometre mesafede, yüksek tepenin bulunduğu İkipınar Çaltepe Mevkiinde 7 Nisan Perşembe günü saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Çubuk'ta oturan ve Esenboğa Havalimanı'nda çalışan Aslan Şekerci, arkadaşıyla birlikte bindikleri otomobil ile zaman zaman yamaç paraşütü yapılan İkipınar Çaltepe mevkiine gitti. Araçlarını dağlık bölgeye gelmeden bırakan iki arkadaş, bir süre yürüdükten sonra yamaç paraşütünün yapıldığı tepeye çıktı. Ardından Aslan Şekerci, dağın tepesinden yamaç paraşütüyle kendisini boşluğa bıraktı. Şekerci bir süre havada kaldıktan sonra inişe geçtiği sırada rüzgarın da etkisiyle hızla kayalık bölge düştü. Üzerindeki cep telefonu ile 112 Acil Servis'i arayan Aslan Şekerci, yaklaşık 3 saat süreyle yaralı halde bekledi. Aldıkları telefon üzerine hemen yola çıkan, ancak ulaştıkları bölgede bir süre arama yapan ekipler, Şekerci'yi sedye ile ambulansa taşıyıp, Çubuk Halil ŞıvgınDevlet Hastanesi'nde gördüğü tedavi sonrası taburcu oldu.

Olay günü kaskının üzerindeki kamera ile kaza anını görüntüleyen ve durumunun iyi olduğu söyleyen Şekerci, "Bu bir tutku ve hobidir. Kolay kolay vazgeçmek mümkün değil" dedi. Yamaç paraşütü sporunun, ilçeye yeni bir turizm sektörü kazandıracağını söyleyen Şekerci, "Bu sporu 6 yıldır yapıyorum. Çubuk'ta kendi imkanlarımla yaklaşık 100'e yakın, toplamda 300 atlayış yaptım. İlk defa böyle bir olay başıma geldi. Şuan iyiyim. Bu spor Çubuk'ta yapılabilir. İlçede bu spora uygun birçok alan var. Bu spor pahalı bir spor olarak bilinir. Genelde zengin insanların yapabileceği düşünülür. Aslında öyle değil. Herkesin yapabileceği bir spordur. Gerekli eğitimi ve belgeyi aldıktan sonra ayaklarınızı yerden kesip, kendinizi gökyüzünde bulabilirsiniz. Bu spora ilçede sahip çıkılırsa, gençlerimize eğlence ve yeni bir sektör oluşabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.