Yanlış Adres Bildirimi Yangına Zamanında Müdahaleyi Engelliyor

Yanlış Adres Bildirimi Yangına Zamanında Müdahaleyi Engelliyor

Alınan bilgiye göre; Çubuk İlçesi Melikşah Mahallesinde Süleyman Demirel Huzur Evinin yakınında henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın da yaklaşık elli dönüm alan yandı.

Öte yandan Esenboğa Mahallesi Turgut Özal Caddesinde İlhan Dönmez"e ait evde elektrik kontağından çıkan yangında, itfaiye ekiplerince fazla büyümeden söndürüldü.
Diğer taraftan Yavuz Selim Mahallesi Yüksel Sokakta bir evin yanında bulunan bahçede akşam sularında çıkan yangın çevreye korkulu anlar yaşattı. Hava Demir'e ait evin yanında bulunan bahçe de otlar henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı alev aldı ve yanmaya başladı. Kısa sürede bahçeye yayılan yangın itfaiye ekiplerince daha fazla çevreye zarar vermeden ve eve sıçramadan söndürüldü.

ÇEŞİTLİ NEDENLERLE VERİLEN YANLIŞ VE EKSİK ADRESLER BÜYÜK KAYIPLARA NEDEN OLABİLİR

Adresin eksik ya da yanlış olmasının itfaiye ekibinin zaman kaybetmesine neden olduğunun altını çizen Çubuk İtfaiye Amiri Ethem Beydilli, gereken sürede adrese ulaşılamadığı zaman sıkıntılar yaşana bileceğini belirtti. Bu sıkıntıların bazen bir insanın hayatına mal olacak boyutlara kadar gidebileceğini ifade eden Beydilli, ihbarda bulunan şahıslardan bu konuda daha özenli davranmaları ile tam ve doğru adres bildirmeleri istedi. Beydilli,"" Aynı konu ile ilgili bir diğer konunun da, birden fazla yolu olan köylerde adres verilirken tarif edilen adrese hangi yoldan gelineceğinin bildirilmesinde büyük yarar vardır"" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.