Vizesiz Seyahat İçin Öneriler: Nepal

Vizesiz Seyahat İçin Öneriler: Nepal

Vizesiz Seyahat İçin Öneriler: Nepal

 

Birçok gezginin gezi listesinde olan ülkelerden biri de Nepal’dir. Adını duyduğumuzda bile içimizi ısıtan bu Asya ülkesi ile ilgil genel soru şudur : “Nepal nerede?. Doğusunda Bhutan, kuzeydoğusunda Bangladeş, güneyinde Hindistan, kuzeyinde ise Çin bulunuyor. Nepal’in başkenti Katmandu’ya Türk Hava Yolları’nın direkt seferleri sayesinde, yaklaşık 7 saatlik bir uçuşun ardından, ulaşım sağlayabilirsiniz.

Vizesiz ülkeler listesinde dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Nepal’de dolu dolu zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Büyüleyici mimari eserlerin, nefes kesen doğal güzelliklerin bulunduğu bu ülkede zamanın nasıl geçtiğini anlamak zor olacak. Doğal güzellik demişken; dünyanın en yüksek dağı Everest’in de Nepal, Çin Halk Cumhuriyeti sınırında olduğunu hatırlatalım.

 

Birbirinden dikkat çekici tapınakların, canlı sokakların bulunduğu Nepal’de ekonomik bir tatil yapmak hayal değil. Bütçeniz ne olursa olsun ülkede konaklayacak bir nokta bulmakta hiç zorlanmayacaksınız ama rezervasyonunuzu önceden yapmakta yarar var. Nepal’de konaklama kadar alışveriş yapmak da bütçenizi yormayacak, Nepal sokaklarında ülkenin kültürüne uygun birçok hediyelik eşya bulabilirsiniz.

 

Ülkede, birçok kültüre ait lezzetler bulmakta zorlanmayacaksınız ama Nepal’e kadar gitmişken oraya özgü lezzetleri denemeden dönmek olmaz! Nepal, bufalo etine ve sütüne çok düşkün. Sokak tezgahlarında da gurme tatlarla karşılaşacağınız kesin ama her yerde yemek yememeniz sağlığınız açısından faydalı olabilir.

 

Nepal’e gitmek isteyenler için en uygun aylar; mart, nisan, ekim ve kasım aylarıdır. Hem sıcak hem de yağışsız olan bu aylar Nepal tatiliniz için ideal koşulları size sağlayacaktır. Bu arada, çoğu turistin bu aralıklarda Nepal’e gittiğini düşünürsek trafiği de ayrıca planlarınıza katmanızda yarar var. Nepal için büyük bir sorun olan trafik bu dönemlerde daha çok yoğunlaşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.