“VERGİ HAFTASI”  KUTLANDI

“VERGİ HAFTASI” KUTLANDI

Vergi Haftası’nın bu yıl 23 Şubat – 1 Mart 2015 tarihleri arasında 26.’ sı kutlandı.

                                                              

Şuayip YAMAN

 

Haber- Yorum

Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun artırılması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve aynı zamanda kayıtlı ekonominin teşvik edilmesi amacıyla geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası’nın 26. ‘sı ilçemizde de etkinliklerle kutlandı.

Çubuk Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Taşgın günün anlam ve önemi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çubuk Vergi Verginin önemini toplumun tüm kesimlerine benimsetmek, kamuoyunda sağlıklı vergi bilincinin oluşması ve vergi ödeme alışkanlığını kazandırmak amacıyla, Ülkemiz genelinde 1990 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak kutlanmaktadır.

 Her yıl olduğu gibi bu yıl da Vergi Haftası” etkinlikleri çerçevesinde birtakım etkinlikler yapıyoruz. Diğer kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler düzenlenmiştir.

Ayrıca beyan ve ödeme yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükellefler işyerlerinde ziyaret edilerek sunulan hizmetlere yönelik görüş ve önerileri alınmıştır.

Hafta kapsamında öncelikle personelimizin vergi Haftası’nı kutladık.  Bir grup çalışanımızla Çubuk Kaymakamlığı ziyaret edilerek Vergi Haftası ve yapılan çalışmalar hakkında bir brifing verilmiştir.

Vergi devletin vazgeçilmez gelir kaynağıdır. Bir devletin bağımsız olabilmesi için, kendi yasama ve yargı bağımsızlığının yanında, Ekonomik anlamda da başkasına muhtaç olmamamsı gerekiyor. Çünkü milli savunma, ülkenin imarı, halkın sağlığı, eğitimi, ulaşımı gibi pek çok ihtiyaçlarının karşılanması ve refah düzeyinin artırılması için devletin önemli bir gelire sahip olmasıyla sağlanır.

Kamu giderlerinin karşılanmasında en sağlam ve önemli finans kaynağını vergiler oluşturmaktadır, ülkemiz için hayati öneme haiz olan vergilerin gerek Anayasamızın ve gerekse yasalarımızın emrettiği şekilde toplana bilmesi için çağdaş bir vergi idaresinin yanı sıra kamuoyuna çok önemli görevler düşmektedir. 

Verginin sağlıklı ve adil bir şekilde toplana bilmesi için, verginin tabana yayılması, kayıt dışının kayıt altına alınması ve belge düzeninin yerleşmesi ile sağlanır.   

Bu bağlamda vergi kavramını kamuoyunun gündeminde tutulması, mükellef ve idare ilişkilerinin uyumlu hale getirilmesi ve daha fazla vergi bilincine sahip kitlelere ulaşmak için bu yıl vergi haftasında yapılan sosyal etkinliklerimizi vergi haftasın bittikten sonrada devam edecektir. 

Alın teri ve elemeği ile elde edilen kazançların önemli bir kısmını devletimize vergi olarak düzenli ve tam olarak ödeme gayretinde olan ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm mükelleflerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

                                    Taşgın, “Öğrencileri Bilgilendirdi”    

Çubuk Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Taşgın, Hafta nedeniyle kendisini ziyaret eden Çubuk Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine kurumu gezdirdi. Onları; Vergi nedir, mükellef nedir, nasıl vergi alınır, tarh, tahakkuk ve tahsil konularında bilgilendirdi. Kurumun birimlerini gezdirdi, işleyişleri hakkında açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin vergi hakkındaki sorularını cevaplandırdı.

Ziyaret sonrası öğrencilere Vergi İdaresi Başkanlığınca gönderilen hediye setleri dağıtıldı.

Bu suretle genç nesillere de vergi bilincinin oluşması amacıyla bir grup öğrenciye verginin önemi ve ülkemizin gelişmesine sağladığı katkıların anlatılma olanağı bulunmuştur.

Ziyaret sonrası topluca fotoğraf çektirilmiştir.

                                   “Vergi Ödemenin Faydaları” 

Vergi ödemenin yararları saymakla bitmez. Aynı ülkede yaşayan, devletin sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar olarak hepimizin devlete vergi ödemesi gerekir. Bu ödediğimiz vergiler ile devlet bizlere çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Devlet, vatandaşlarının çok daha rahat yaşayabilmesi için, biz vatandaşlardan aldığı vergiler ile halkına çeşitli kullanım olanakları yaratır. Bu olanakları, eğitim aldığın okulu yaptırmak, kullandığın suyu veya televizyon seyredebilmen için harcadığın elektriği evine getirmek ve aldığın sağlık hizmetleri olarak sayabiliriz. Vergi ödemek, bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevlerinden biridir. Devletin de bu vergilerden topladıklarıyla en iyi şekilde hizmet sunması da, vatandaşlarına karşı yerine getirmesi gereken en önemli görevlerden biridir.

“Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır” 

Vatandaşlık görevini en iyi şekilde gerçekleştiren Mustafa Kemal ATATÜRK'ün, "Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır" özdeyişiyle ifade ettiği gibi kazancını en iyi şekilde kutsallaştıran, vergi mükelleflerimizin çabaları sayesinde toplumumuz, ekonomimiz ve milletimiz her alanda büyük gelişmeler kaydedebilir.

“Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır” sloganı verginin bir çeşit vatandaşlık ödevi olduğunu anlatır. Ancak aynı zamanda bir kazanca bağlı olduğunu da ifade eder.  Vatandaş vergisini ödemeli, devlette elde ettiği vergilerle, vatandaşın kazanacağı ortamları yaratmalı ve korumalıdır.

Devlet vatandaşlarına adalet ve hizmet götürmek amacıyla kurulmuş birçok örgütlü mekanizmanın bütünüdür. Bu nedenle yapısal olarak sürekli kendisini yenilemek zorundadır. Aksi takdirde, araç olmaktan amaç haline gelir ve verimli hizmet üretme misyonunu kaybeder. Devletin verimli olup olmadığı, gelirleriyle giderlerini karşılayabilmesi ve ürettiği ya da üretilmesini sağladığı hizmetlerin kalitesi ile ölçülür.

Türkiye’de devletin doğrudan ve dolaylı olarak verdiği hizmetin kalitesi ortadadır ve bu acı gerçek maalesef herkes tarafından da bilinmektedir.

Devletin diğer yandan da, elde ettiği gelirlerle, giderlerini karşılayamadığı, kamu açıklarının finansmanında ise içinden çıkılmaz bir borç batağında olduğu da bilinmektedir. Devlet bu duruma beş yılda, on yılda gelmemiştir. Yetmişli yıllardan itibaren yanlışlarında ısrar ederek bu günlere gelmiştir. Yöneticiler her sorunda olduğu gibi bu konuda da şapkasını önüne alıp düşünmelidir.

                             “Vergi Vermek Anayasal Bir Yükümlülüktür”

Vergi vermek her vatandaşın anayasal yükümlülüğüdür. Verdiğimiz vergilerle kamu kurumlarının bütün harcamalarını finanse eder, eğitim, sağlık, güvenlik, adalet gibi insanların tek başına yürütemeyeceği ve tek bir elde toplanması gereken hizmetler toplanır ve düzgün bir şekilde yürür. Vergilerimiz sayesinde yol, baraj, hastane, okul, karakollar, adliyeler yapılır. Devlet memurlarının maaşları ödenir.

Devletin ve milletin ilerlemesi için her vatandaşın geliriyle orantılı olarak vergi vermesi gerekir. Vergi kaçıran kişi aynı zamanda kamu hizmetin faydalanırsa bu durumda devletine ve halkına ihanet etmiş olur. Bu nedenle vergilendirilmiş kazanç kutsal kabul edilir. Çünkü vergilerimiz sayesinde ülkemiz her gün bir adım daha ilerleyecek ve güçlenecektir.

Devletler topladıkları vergi miktarı kadar yatırım yapar. Bizler de ne kadar vergi verirsek o kadar kaliteli hizmet görebilir ve ülkemizi geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımış oluruz. 

HERKES VERGİSİNİ VERSİN, KAZANCI DA BEREKETLİ OLSUN...

“VERGİ GELECEĞİMİZDİR VERGİSİZ KAZANCA İZİN VERMEYELİM”

102-vert.jpg

vergi01-tile.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.