Vekilimiz; Müstakbel Sanayi Bakanımız

Vekilimiz;Müstakbel sanayi bakanımız

 

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin erken genel seçimle sonuçlanmasından da önce, Kasım ayı için Çubuklular olarak TBMM’ye içimizden birini vekil seçme arzumuz vardı. Seçim süreci aniden başladı, ansızın ve hazırlıksız yakalandık, bu seçimde olmadı. Başka bahara kaldı.

 

Geçen hafta ilçemizi Ak Partili Ankara II.Bölge Adayları ziyaret ettiler. Kendileriyle Çubuk Sanayi Sitemizi ziyaretleri sırasında ayaküstü tanıştık. İçlerinden bir aday tüm sanayicilerimizin ve hatta çoğumuzun yakından tanıdığı bir sima, Ankara Sanayi Odası eski başkanı Zafer ÇAĞLAYAN’dı. Aşağıda kendisinin kısa özgeçmişini verdim, sahip çıkmamız için bu bile tek başına yeterli ve gerekli neden. Hazır Sanayi Sitemizi tanışmak ve oy istemek için gezdiği sırada müstakbel Sanayi Bakanımız ve eski ASO başkanımız neden fahri hemşerimiz olarak Vekil Adayımız olmasın ki? Bu bir tarihi fırsat!

 

Sanayi esnafımızla ilk tanışmada göze çarpan izlenimlerimiz göz doyurucuydu. Mütevazi bir insan, tanışma ve ziyaret eylemi temelde seçimler için “oy talebi” olduğu için oldukça mahcup, hizmet etme heyecanını yüreğinde hisseden, bize yakın içimizden biri. Aslen Ankara’lı olmayan ama otuz yılı aşkın süredir Ankara’da, başta Ankara’lılar olmak üzere milletine hatırı sayılır hizmetler veren Sayın Mehmet Zafer ÇAĞLAYAN’a tüm Çubuklular olarak mensubu bulunduğu partisinin ötesinde ve Anadolu’muzdan bir kişilik olarak sahip çıkmamız için çok sayıda makul nedenlerimiz var.

 

ÇÜNKÜ, Sayın Mehmet Zafer ÇAĞLAYAN;

·         Siyaseten kirli bir geçmişi yok, sanayici kimliği ile başarılı bir insan.

·         Ticaret ve Sanayi işlerini teoride değil, özde bilen başarılı bir yönetici.

·         Seçim çalışmalarına ilk defa ilçemizi ziyaret ederek başlayan biri olarak, Ankara II.Bölgede ilçemiz halkına gereken değeri verdiğini gösteren bir insan.

·         Hali hazırda iktidar olan partisinin, seçimlerde de tek başına iktidar olacağı aşikar olup, kendisi de 22 Temmuz sonrasının Müstakbel Sanayi ve Ticaret Bakanımız.

·         İlçemizin hayata geçirilmek üzere olan Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları yürütülüyor. Ayrıca ilçemiz için Organize Sanayi Sitesi Projeleri üretiliyor. Şimdi bizim Sanayi Bakanımızın yanında olmamız demek, sonrasında da mevcut sanayi ve ticari yatırımlarımızla, kurulması muhtemel sanayi ve ticaret bölge çalışmalarında Bakanımızın yatırımlarımıza madden ve manen destek olması demek.

·         Sadece Memur ve Bürokrasi Kenti imajı olan Ankara’ya, sanayi ve ticaret merkezi kimliği de kazandırmada önemli rolü olan bir insanımız.

·         İşveren Sanayici biri olarak geçlerimizin mesleki eğitimi ve istihdam sorununu yakından bilen kişiliğiyle başta ilçemiz gençliğinin işsizlik sorunu olmak üzere ülkemiz istihdam sorununa da kalıcı çözümler bulacağına inandığımız bir insan

·         Tercihli oy verme sistemi olsa partisine bakmadan bölgemizde oy verecek tüm seçmenlerin rahatlıkla oy verebileceği sicili temiz, hizmet erbabı bir insan…

 

Bizler sağduyulu insanlarız. Ömür boyu takım tutar gibi değil, neden ve sonuçlarını iyi düşünerek, analiz ederek, çocuklarımıza onlarca yıl sonra etkisi ne oluru hesap ederek oy veren insanlarız. Bu yıl siyaseten meydana gelen olaylar halkımızı siyaseten daha da olgunlaştırmış ve siyasi süreç ve gelişmeleri daha yakından takip eder hale getirmiştir. Şimdiden bu sene sonuna kadar sürecek seçim ve demokrasi sınavları ufukta görülüyor. Halkımız siyaseten okumayı daha iyi biliyor. Demokrasi adına halkımızın sağ duyusunu kaybetmeyeceğine yürekten inanıyorum. Siyasi tercihleri bir yana bırakarak en azından ilçemizin sosyo-ekonomik hayatını düşünerek ayağımıza gelen adayımıza sahip çıkmamız, bakanlığı süresincede destek vereceğimizi hissettirmemiz gerekiyor.

 

Partisiz kampanya yürütelim. Başta sanayicilerimiz ve ticaret erbabımız olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımızla müstakbel bakanımız adına yasal siyasi yasaklara muhalif olmadan partisinden çok kendisinin adını ön planda tutarak Kampanya başlatalım.

 

Gösterişe girmeden Keçiören ve Pursaklar’dan ilçemize kadar belli noktalara adayımıza ilçe olarak destek verdiğimizi belirten bez afişler asalım, Havaalanı Kavşağında, Çubuk girişinde, Sanayi Sitesi Kavşağında, Çarşı içinde resimli bez afişlerle Çubuklu sanayi esnafı olarak, çarşı esnafı olarak seçim yasaklarına aykırı olmadan destek olduğumuz ifade edelim.

 

Davet edelim Fahri Hemşerilik beratı verelim. Belediye Meclis üyelerimiz hemşerilik beratı ve ilçemizin temsili anahtarını vermek üzere davet ederek toplantı düzenlesin. Halk olarak taleplerimizi ifade edelim. Sanayi Caddesi adını ASO eski başkanı sıfatıyla “Zafer Çağlayan Caddesi” olarak değiştirelim. Bu kampanyaları madden Ak Parti ilçe teşkilatı finanse edebilir ama, uzlaşıyla siyaseten daha çok dışında kalarak kampanya faaliyetlerine destek olmalılar. Siyaseten bir grup değil, ilçe olarak sahip çıkalım. Bu defalığına siyasi tercih olmasına rağmen, partiye değil de adaya oy verme niyetiyle ve bu niyetimizi de adaya açıkça belirterek oy vermeye gidelim. Kendisi ilçemizden çıkmış bir insan olarak aday olsaydı, Çubuklular olarak nasıl davranış göstereceksek öyle davranalım. Esasında başta Sayın İlhami Taşkesti ile Adem Tuğluca olmak üzere, sanayici ve esnafımızın ileri gelenleri ile sivil toplum kuruluşlarımızı ilçemiz lehine bu fırsatı değerlendirmede birlikte hareket etmeye davet ediyorum

 

Kendisine destek olalım ve çıktığı bu yolda sahip çıkalım. Bu teklifimi sağduyu ve samimi duygularımla ilçemiz menfaatine tüm Çubukluların bilgi ve dikkatine sunuyorum.

 

Saygılarımla.

 

Zafer Çağlayan

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Zafer Çağlayan 1957 yılında Muş’ta doğdu.

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu. İş hayatına 1980 yılında başlayan Çağlayan, Akel Alüminyum A.Ş ve Çağlayanlar Alüminyum Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Çağlayan, 1987 yılında Ankara Sanayi Odası seçimlerinde Oda Meclisi Üyeliği’ne seçildi. 1989 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olan Çağlayan 1991’den itibaren de iki dönem, 4 yıl süreyle ASO Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı.

Çağlayan, Kasım 1995 tarihinde yapılan seçimlerde Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi ve 10 yıldır bu görevi sürdürüyor. Çağlayan, 2005 yılının mart ayında yapılan ve tek aday olarak katıldığı seçimlerle 4 yıllığına ASO Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi.

Çağlayan’ın Başkanlığını yaptığı Ankara Sanayi Odası 1997 yılında KOBİ’lerle ilgili çalışma ve önerilerinden dolayı en başarılı kuruluş seçildi. Çağlayan, 1999 yılında yaşanan Ağustos depremi sonrası gündeme getirdiği Bedelli Askerlik, Deprem Tahvili, Kamu Arazilerinin ve Milletvekili Lojmanlarının Satışı, Türk işadamlarına Vize kolaylığı getirilmesi ve yatırımcının önündeki engellerle ilgili Mayın Tarlası projeleriyle tanınıyor. Türk ekonomisinin lokomotifi konumundaki KOBİ’ler konusunda duyarlı açıklamalarıyla dikkati çeken Çağlayan, Cumhuriyetin yüzüncü yılının kutlanacağı 2023 yılı ile ilgili önerileri ile de Türkiye’nin geleceğine ışık tutuyor.

1996-1998 ve 2002-2005 yılları arasında TOBB Başkan Vekili olarak da görev yapan Çağlayan, aynı göreve 2005 Mayıs ayında yeniden seçildi.

Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Bu yazı toplam 1118 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar