Sağlık Köşesi

Sağlık Köşesi

UZMAN REFLEKSOLOGTAN ENGELLİ AİLELERE YENİ BİR IŞIK

Avrasya Refleksoloji Merkezinden Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan ayak haritası olarak bilinen Refleksolojiyi nörolojik rahatsızlıklar arasında olarak bilinen serebral palsi,otizim,konuşma bozukluğunda ne gibi sonuçlar aldıklarını anlatıyor.

     Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan; Ankara’da merkez yeri olmak üzere Türkiye’nin belirli bölgelerinde refleksologlar tarafından,  refleksoloji tedavisi uygulanmaktadır.Aldığımız sonuçlar arasında serebral palsi ,otizim,konuşma bozukluğu ve algılama sorunu yaşayan kişilerde refleksoloji,çalışmayan refleks noktalarını uyarıp  çalışmayan zihinsel ve fiziksel mekanizmayı harekete geçiriyor.

     Beyin felci olarak bilinen serebral palside;elde postör bozukluğunda belli seanslar dahilinde düzelmeler ,yaptığımız her seans sonrası resim çizimiyle gözlem sonrası aradaki farkları gözle görülür sonuca vardık.

     Ayaklardaki şekil bozukluğunda hem refleksoloji hem fizik tedavi uygulaması ile 1 yılda alınan sonuçlar 6 aya indi ve kalıcı çözümler olmaya başladı.

     Otizim halk arasında içe dönüklük, benim tabirimde uçsuz bucaksız karanlık bir kuyu.Beyinin kendi içine esir aldığı kişinin yapmak isteyipte beynin izin vermediği durumda hiperaktivite diye adlandırdığımız beyindeki savaşın fiziksel bir görüntüsüdür.Yaptığımız uygulamalarla hiperaktivitesinin azaldığını hareketlerinin anlamlaştığının sonuçlarını aldık.

     Kullanılan ilaçlardan kurtulduklarını diyerek refleksolojiyle vücudun dengeye girdiğini aldığımız sonuçlarda gördük.Bununla birlikte konuşma bozukluğu yaşayanlarda  konuşma mekanizmasına bağlı sinirin hasar görmüş olması,buna bağlı olarak kişide kekeleme,tekrarlama,harf düşüklüğü,konuşamama gibi olumsuz sonuçlar görülür.Bu durum genellikle algılama da sorunu yaşayan kişilerde daha fazla görülür.Reflekoloji tedavisiyle algılamaya ve diyaframa verdiğimiz uyarılarla hem algılamasında  gelişmeler olup konuşmasında da düzelmeler görülür. 

Refleksoloji Türkiye de destekleyici ve tamamlayıcı olarak nörolojik rahatsızlıklarda ve birçok buna benzer rahatsızlklarda etkili oluyor.Beyindeki her organa ait sinir uçları ellerde ve ayaklarda son bulduğu için beyine hakim daha kolay sağlanarak kalıcı tedavi olmuştur.

  • Bel –boyun fıtığı
  • Hormon bozukluğu
  • Yürüme bozukluğu
  • Felç

Bu gibi birçok rahatsızlıklarda etkili oluyor.

 Sağlık, huzurun kapısıdır. Kapının anahtarı ise ellerle açılan refleksolojidir .
Refleksoloji Sağlık Merkezimiz;
Yayla Sokak Yayla Apartmanı 1/2
Demirtepe – Maltepe ANKARA' da hizmetinizdeyiz.
(0312) 212 2225 –(0312) 212 0064
avrasyarefleksoloji1990@gmail.com            

Bu yazı toplam 5852 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.