Şuayip Yaman       Görünen Köy

Şuayip Yaman Görünen Köy

ÜNİVERSİTE’NİN ÇUBUK’TA KURULMAMASI MUCİZE OLUR

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk’ta kurulmaması artık bir mucize olur.


Çubuk  dün sağ partilerin kalesi olduğu gibi bugün de AK Partinin kalesi olmuştur.
Çubuk Halkı, 3 Kasım 2002’den günümüze dek verdiği oylarla AK Parti’ye olan vefasını fazlasıyla göstermiştir. Göstermeye de devam etmektedir.


3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde AK Parti’nin Çubuk’ta aldığı oy oranı % 64,85 idi. Bu oranla Çubuk, Türkiye çapında Konya iline bağlı Karatay’dan sonra AK Parti ye en fazla oy veren ilçe unvanını aldı.


28 Mart 2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti Çubuk’ta geçerli oyların % 56,00’sını aldı.


22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde AK Parti’nin oy oranı % 72,70 idi.


21 Ekim 2007 Cumhurbaşkanlığı referandumunda Çubuk halkı % 83,00 “evet” oyu verdi.


29 Mart 2009 Yerel Yönetim Seçimlerinde: Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde; AK Parti adayı Melih Gökçek’ in aldığı oy  % 63,75, Çubuk Belediye Başkanlığı seçiminde; AK Parti  oy oranı % 48,12 idi.


12 Eylül referandumunda da  “evet” oylarının oranı % 79,30 olmuştur. Bu suretle Çubuk’un verdiği oy, orana göre üniversite isteyen diğer ilçelerden daha fazladır. Bu oranlar; Mamak’ta % 53,95,  Keçiören’de 59,98, Polatlı’da % 60,54, Sincan’da % 69,00, Kazan’da % 74,57’dir.

 

Böylece üniversite artık Çubuk için kazanılmış (müktesep) bir hak olmuştur. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin bu süreçten sonra Çubuk’ta kurulmaması için bir sebep yoktur. Çubuk’ta kurulmaması ise bir mucize olur. Bir diğer hususta üniversitenin kendi ilçelerinde kurulmasını isteyen diğer ilçelerin ekonomik alternatifleri varken, Çubuk’un hiçbir alternatifi yoktur. Bir başka ifade ile üniversite Çubuk’un son şansıdır.


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi her yönüyle Çubuk’un hakkıdır. Çubuk, Kuzey’in çıkmaz sokağıdır. Çubuk şayet Kuzey’in “Parlayan Yıldızı” olacaksa Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk’ta kurulmalıdır. Bu da İktidar tarafından hemen açıklanmalıdır.  


Çubuk Halkı, 12 Eylül 2010 “Anayasa Değişikliği Halk Oylaması”nda  % 79,30 “Evet” oyu vererek AK Partiye olan sadakatini ve vefasını bir kez daha kanıtlamış ve göstermiştir.


Her seçim sürecinde iktidarlar yerleşim yerlerine birtakım hizmetler götürürler. Çubuk bu konuda hep üvey evlat muamelesi görmüştür. Çubuk iktidar partilerinin hep “OY DEPOSU” olmuş, şimdiye kadar da gözle görünür, dişe dokunur bir hizmet almamıştır. Şimdilerde yapılan hizmetlerde asli görevlerdir.


Çubuk Halkı verdiği oylarla tarih yazmıştır. Tarih yazma sırası AK Parti Hükümeti’ndedir. AK Parti kurmayları, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk ta kurulacağını açıklamalıdır. Bu suretle Çubuklulara hem vefa borcunu ödemiş olur ve hem de ismini Çubuk’un tarihine altın harflerle yazdırır. Çubuklular da onların heykelini diker…

 

 Yoksa AK Parti kurmayları çok büyük bir vebal altında kalır, Çubuklular onları affetse bile, tarih affetmez…

 

Her türlü olumlu gelişmeye rağmen üniversite Çubuk’tan başka bir yere kurulursa, şakası bile hoş değil, bunun sorumlusu ilçede faaliyet gösteren partilerin,  özellikle de AK Parti yöneticileridir.

 

ÖZEL NOT: Okuyucularımın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar; Sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

 

 

 

Bu yazı toplam 2371 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum