Üniversitede iklim değişikliği anlatıldı

Üniversitede iklim değişikliği anlatıldı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğinde yürütülen 'İklim değişikliği farkındalık geliştirme projesi', Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) düzenlenen konferansla anlatıldı.



KSÜ Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Hilmi Hacısalihoğlu Konferans Amfisi'nde gerçekleştirilen programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Soysal, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Programda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yıldızbaşı 'İklim değişikliği farkındalık geliştirme projesi' ile ilgili bir sunum yaptı.

İklim değişikliği ile mücadele çalışmalarında toplumsal farkındalığın geliştirilmesinin ve davranış değişikliğinin sağlanmasının önemine dikkat çeken Yıldızbaşı, "Projenin genel amacı, öğrenciler ve öğretmenler ile yerel yönetimlerin iklim değişikliği ve uyum konusunda araştırma geliştirme, bilgi, bilinç, tutum, becerilerinin arttırılması, farkındalıklarının geliştirilmesi ve iklim değişikliği ile mücadelenin güçlendirilmesidir" dedi.

Proje tanıtımının ardından Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kurnaz, 'İklim sistemi, sera etkisi ve iklim değişikliği' konulu konferans verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.