Unico Araç Sigortası Koalay.com'da

Unico Araç Sigortası Koalay.com'da

1 Haziran 2015’te Trafik Sigortası Genel Şartları’nda yapılan değişikliklerle birlikte zorunlu trafik sigortası fiyatlarında geçmiş yıllara oranla oldukça fazla artış görüldü.

 

Sigorta şirketlerin geçmiş yıllarda zorunlu trafik sigortasından ettikleri zararı bir daha etmemeleri için yaptıkları bu artışlar araç sahiplerinin bütçelerini sarsıyor. Yıl içerisinde iki defa ödenen motorlu taşıtlar vergisi de hesaba katıldığında, araç sahiplerinin araç giderleri yükseliyor.

 

Zorunlu trafik sigortası fiyatlarındaki artışın önüne geçmek amacıyla Nisan ayında kabul edilen torba kanun ile kusurlu sürücüler ve sigorta şirketlerinin ödemekle yükümlü oldukları tazminatlar konusunda uygulamalar değişti. Fakat bu değişiklikler de fiyatları düşürmeye yetmedi. En son olarak çıkarılan kanunla birlikte zorunlu trafik sigortası tarife uygulama esasları hakkında yönetmelik değişti ve Resmi Gazete'de yayınlandı. "Sigorta şirketlerinin belirledikleri temel primleri ve tarifeleri ilgili ayın başından son gününe kadar değiştiremeyecekleri" şeklindeki fıkra hükmü yürürlükten kaldırıldı. Bu değişiklik ile sigorta şirketlerinin prim tutarlarında indirim veya artış yapma imkanı olacak.

 

Bildiğiniz üzere trafik sigortası, trafiğe çıkan her motorlu araç sahibi tarafından zamanında yaptırılması gereken bir sigorta türü. Bu nedenle ihmal edilmemesi gerekiyor. Zorunlu trafik sigortası fiyatlarında artış olsa da, poliçe fiyatları sigorta şirketlerine göre  değişebilmekte.  Aynı teminatlarda aynı model ve yaştaki ürün için firmalar farklı fiyat teklifleri verebiliyor. Hatta sigorta şirketlerinin trafik primleri arasında yüksek oranlarda farklar görülmesi söz konusu. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de en uygun trafik sigortası için interneti önerdi.  Şimşek, "Vatandaşlarımızın internet ortamında kolay sigorta teklif alma olanağı bulunuyor. Bu kapsamda temin edilen poliçe prim teklifleri, tekliften sonraki fiyat hareketlerinden etkilenmeyecektir." dedi.

 

Uygun fiyata trafik sigortası bulmanın en kolay yolu araştırma yapmak. Sigorta şirketlerinin acentelerini dolaşıp kasko teklifi almak ve trafik sigortası sorgulama ile uğraşmak yerine Koalay.com’u ziyaret edebilirsiniz. Koalay.com web sitesi, bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun teklifi arama işini sizin adınıza yapar ve zamandan tasarruf ederek, poliçenizi kolayca satın almanızı sağlar.

 

Trafik sigortası, trafikte gerçekleşen her türlü kaza durumunda karşı tarafta oluşan bedeni ve maddi zararları teminat altına alıyor. Kendi aracınıza gelecek zararları teminat altına almak için ise kasko sigortası yaptırmanız gerekir. Her ne kadar ülkemizde kasko sigortasının yaptırılması zorunlu tutulmasa da aracınızın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına almak açısından aracınız için yaptırmanız önerilen bir sigorta türüdür.

 

Hem trafik sigortanızı hem de kasko sigortanızı yaptırmadan önce sigorta yaptıracağınız şirketi belirlerken dikkatli olmanızda fayda var. Koalay’da araç sigortası yaptırabileceğiniz sigorta şirketleri arasında Unico Sigorta firması da yer alıyor.

 

Koalay.com ile birkaç adımda Unico araç sigorta poliçesi yaptırabilir, poliçenizi online bastırabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.