Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’nin tarihi belirlendi

Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’nin tarihi belirlendi

Çubuk’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’nin tarihi belirlenirken, bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan festivalin 10-13 Eylül tarihlerinde olacağı açıklandı.

Uluslararası Çubuk Kültür Festivali Komitesi 2015 yılındaki ilk toplantısını turşucu esnafıyla gerçekleştirdi. Bu yıl ki festivalde Çubuk turşusunu bilimsel yönde daha iyi tanıtımının yapılması amacıyla bir dizi çalışma yapılacağı belirtildi. Toplantıda turşucu esnafının festival süresince açacağı stantlar kurayla belirlenirken, bu yıl ki turşu fiyatları da belirlendi.  

Bu yıl ki festivalin hem ana tema olarak hem de içerik olarak çok farklı olacağını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, oluşturulan festival komitesinin bu konuda hazırlıklarına başladığını belirtti.

Dört gün sürecek olan festivalin Çubuk'un dünyaca ünlü turşusunun yanı sıra yöresel ürünlerinin de vatandaşların beğenisine sunulacağını kaydeden Başkan Acehan, ’’Bu yıl ki festivalimizde turşunun bilimsel yönden tanıtımının yanında, uluslararası sempozyumlar ve sportif turnuvalar da festival süresince düzenleyeceğiz. Çubuk turşusunu en iyi şekilde tanıtmak için, kaliteli bir turşu nasıl olur, fermente turşu, salamura turşu ne demektir gibi bunları bilimsel yönden açıklayacak broşürler de hazırlayacağız. Daha çok uluslararası boyutuna ağırlık vereceğimiz festivalimizle amacımız ilçemizin ürünleriyle birlikte kardeşliği ve dostluğu ön plana çıkarmaktır’’ dedi.

İlçede 7’den 77’ye herkesin katılımı ile bu yıl ki festivali de çok başarılı bir şekilde tamamlamayı amaçladıklarını ve festival komitesinin bu konuda çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettirdiğini vurgulayan Başkan Acehan, ’’Bu festivalimizin en güzel şekilde oluşturulması ve tamamlanması için sizlerin her türlü desteği vereceğini ve hep birlikte elimizi taşın altına koyacağımızı cani gönülden inanıyorum.  Amacımız hep beraber yüzümüzü ağartacak bir festivali başarmaktır. Elbette bunu yaparken yüzümüzü ağartacak ürünlerin başında sizlerin sunacağı hizmet ve ürünler geliyor. Yurt dışından ve yurt genelinden gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamamız gerekiyor ki, bir sonraki yıllar için bu sektör ve festival büyüyerek devam etsin’’ diye konuştu.

Bu günden itibaren turşuculara yönelik denetimlerin artırılacağını vurgulayan Başkan Acehan, ‘’Her konuda hassas olalım. Yapılacak denetimlere karşı açık ve şeffaf olalım. Festivalimizin hem ticari hem de sosyal anlamda dolu dolu geçeceğine inanıyoruz. Festivalimizden, halkımızın daha çok ekonomik menfaatler sağlayabilmesi için yöresel ürünlerin üretimine ve satışına ağırlık verilmeleri gerekmektedir. Şimdiden hayırlı ve bereketli olsun’’ şeklinde konuştu.

Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli’de turşucularla yaptıkları toplantı sonucu turşu fiyatlarının yaklaşık yüzde 25 oranında artırıldığını söyledi. Sıfır numara salatalık turşusunun 2 kilogramının 17,50 TL, bir numara salatalık turşusunun 2 kilogramının 10 TL olarak belirlendiğini anlatan Benli, şöyle devam etti:

 ’’Sıfır numara salatalık turşusunun 1 kilogramlık fiyatı 7,50 TL, 2 kilogramlık fiyatı 17,50 TL, 5 kilogramlık fiyatı ise 23,00 TL olarak belirlendi. Bir numara salatalık turşusunun 2 kilogram fiyatı 10,00 TL, 3 kilogramlık fiyatı 15,00 TL ve 5 kilogramlık fiyatı ise 20,00 TL olarak belirlendi. İki numara salatalık turşunun 5 kilogramı 15,00 TL, türlü turşunun 2 kilogramı 7,50 ve biberiye turşusunun bir kilogramı 7,50 TL olarak belirlendi. Biz kooperatif olarak festival süresince belirlenen fiyatlardan turşuların satılmasını sağlayacağız.’’

Daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, festival süresince uyulması gereken kurallar ve festival süresince yapılması planlanan aktiviteler hakkında kısa bilgi verdi.

Toplantının sonunda turşucu esnafının açacakları stantların yerleşim planları belirlenirken, stantların yerleri Başkan Acehan ve Kooperatif Başkanı Benli nezaretinde çekilişle belirlendi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum