Uluslararası Çubuk Belediyesi Satranç Turnuvası Tamamlandı

Uluslararası Çubuk Belediyesi Satranç Turnuvası Tamamlandı

Çubuk’ta bu yıl ilk defa düzenlenen Uluslararası Çubuk Belediyesi Satranç Turnuvası düzenlenen törenle sona erdi.

Yurtiçi ve yurtdışından 275 sporcunun katıldığı turnuva düzenlenen final maçıyla sona erdi. Turnuva sonunda tüm kategorilerde yarışanlara toplam 30 bin lira ödül dağıtıldığı belirtildi.  

Çubuk Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın da desteklediği ve Yükselen Koleji Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın kapanış töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, satranç ustalarını Çubuk’ta ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

-Satranç oynayan çocuk zeki olur

Konuşmasında sözlerine son günlerde şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Acehan, “Birliğimizi beraberliğimizi bozmadan terörden korkmadığımızı göstermek amacıyla bu etkinlikleri devam ettiriyor. Nasıl normal hayatımızı ve kamu düzenimizi devam ettiriyorsak ve bu asıl hedefi düzeni bozmak olan teröristlerin işine gelmiyorsa,  bu etkinlikleri de iptal etmeyerek devam ettirmek ve bu güzel manzarayı ortaya çıkartmak da teröristleri üzmektedir. Biz bundan sonraki süreçlerde de teröre karşı adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Bu çocuklar inşallah ilerde Türkiye’nin en girişimci, bu millete en yararlı, faydalı vatandaşlarını kişilerini oluşturacaklar. Satranç oynayan insan bir defa birey olmayı öğreniyor ve beyin kıvrımlarını, beynimizdeki kıvrımların bir birleriyle olan iletişimlerini artırarak gerçekten Türkiye bu turnuvalarla kendini geleceğe hazırlıyor” dedi.

-Sportif etkinlikler kötü alışkanlıklardan korur

Kendisinin hekim olduğunu hatırlatan Başkan Acehan, insan hayatında iki şeyin çok önemli olduğuna dikkat çekerek,”Kaslarımız var, kemiklerimiz var, bunları en ileriye, sağlıklı olarak ve etkin olarak götürmenin yolu günlük spor yapmaktır. Pekala beynimizi neyle koruyacağız. Sürekli okuyan, bulmaca çözen, yazan, şiir okuyan, yazan, satranç oynayan insanlar, alzheimer dediğimiz çağdaş hastalığa en az 15 sene daha geç yakalanıyorlar. Ama bunun da ötesinde toplumun başta terör olmak üzere, bazı belalardan kurtulması ve çağdaş düzeydeki gelişmiş ülkeleri yakalamak için dinç, dinamik ve parlak zekalara ihtiyaç var. Bunun için bu tür etkinlikler ihtiyaç var ve bu etkinliklere katılan geçler terör başta olmak üzere bütün kötü alışkanlıklardan korunmuş olur” diye konuştu.

Turnuvaya emeği geçenlere teşekkür eden Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise, memleketin birçok yerinden kalpleri sızlatan şehit haberleri aldıklarını kaydetti.

Terör olaylarına karşı güçlü olunması gerektiğini anlatan Şahin, “Ümit ediyoruz ki hiçbir insan üzülmesin, hiçbir insanın canı yanmasın, hiçbir ana ağlamasın. Bu sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde olmasın. Bizim ümidimiz, beklentimiz bu ama, bu hiçbir zaman bu şekilde olmuyor. İnsanlar iyi niyetli değil, bunun gereği olarak da zaman zaman toplumu zaman zaman karıştırıyorlar” şeklinde konuştu. 

Turnuvaya 7 ülkeden ve yurttan olmak üzere 275 kişi katıldı. Katılımcılardan A ve B kategorilerinde yarışanlara toplamda 30 bin lira ödül verildi.

-Turnuvada Birinciliği Elde Edenler

A kategorisinde birinciliği Alihan Guseynov, B grubunda Cihan Kılıç, en iyi Türk sporcusu Kıvaç Haznedaroğlu, en iyi elli yaş üstü Gıorgın Bagaturov, en iyi yerel sporcu Sabri Sedat Severcan, en iyi kadın sporcu Berfin Beril Şen, en iyi maksimum ratingde Sabri Sedat Severcan oldu. Ayrıca en iyi 16 yaş ve altı dalında Hüseyin İlhan, en iyi 12 yaş ve altı spor dalında Tuna Sargınalp, en iyi yerel sporcu dalında Emre Sarı, en iyi 50 yaş ve üstü dalında Metin Kayaman, en iyi kadın sporcu dalında Eylül Çelik, en iyi çocuk sporcu dalında MuzafferhanGülpolat, en iyi Çubuk kız sporcu dalında Miray Karakuş, en iyi yükselen koleji sporcusu dalında Efe Ahmet Korucu elde etti.

Derece yapanlara kupa ve madalyalarını Kaymakam Şahin, Başkan Acehan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve davetliler verdi.

Başkan Acehan, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Satranç Federasyonu Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan’ı, Çubuklu hakemlerden Celal Aydın’ı, İl Temsilcisi Nülüfer Çınar’ı, Başhakem Fatma Yılmaz’ı ve Yükselen Koleji Kurucu Müdürü Mehmet Yüksel’i plaketle ödüllendirdi.  

santranc-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.