Uluslararası Çubuk Belediyesi Satranç Turnuvası Başlıyor

Uluslararası Çubuk Belediyesi Satranç Turnuvası Başlıyor

Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlu, Ankara’nın ilk uluslararası satranç turnuvasına Çubuk’un ev sahipliğinde 7 Eylül’de gerçekleştirileceğini söyledi.

-Dünyanın her yerinden gelecek satranç ustaları Çubuk’ta buluşacak

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk temsilcisi Veysel Kılıçarslan ile birlikte Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehanı makamında ziyaret eden Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlu, Ankara’nın ilk uluslararası satranç turnuvasının Çubuk Belediyesinin sponsorluğunda 7-13 Eylül 2015 tarihleri arasında Çubuk’ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Turnuva için müracaatların devam ettiğini kaydeden Nilüfer Çorlu, turnuvanın 30 Bin TL ödüllü olduğunu ve en az 300 sporcunun turnuvaya katılmasını beklediklerini ifade etti.  

-Ankara’nın ilk uluslararası satranç turnuvası

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’a satranca verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çorlu, verilen destekler nedeniyle Çubuk’ta satrancın nerdeyse milli spor haline geldiğini vurguladı.

-Turnuva 7 Eylül’de başlayacak

Turnuvanın Yükselen Koleji spor salonunda gerçekleşeceğini ve 7 gün süreceğini hatırlatan Çorlu, “Çubuk’ ta satranç oyunu çok yaygınlaştı ve neredeyse milli spor haline geldi. Belediye Başkanımızı Sayın Tuncay Acehan Beye ziyarete geldiğimizde, uluslararası satranç turnuvasının Çubuk’ta çok güzel olacağına ve Ankara’da da daha önce böyle bir turnuvanın yapılmadığını paylaşmıştık. Kendisi de bir ilk olmanın Çubuk’a çok yakışacağını söylediler. Bunun üzerine toplam 30 bin TL ödüllü bir satranç turnuvamız 7 Eylül ‘de başlayacak ve 13 Eylül’de ise ödül töreni ile bitecek. Turnuvaya 300 civarında hem yurt içinden hem de yurt dışından sporcunun katılımının olmasını bekliyoruz. Turnuvayı ilçede Yükselen Kolejinin Spor Salonunda ve son derece konforlu spor salonunda gerçekleştireceğiz. Ayrıca turnuvaya katılacak konuklarımız için yeni yapılan ve bu yıl hizmete girecek Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’ya ait Ulubey Yurdunu hazırladık. Sağ olsun Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk temsilcimiz Veysel Kılıçarslan ve arkadaşları da bu konuda büyük emekler sarf ediyorlar” diye konuştu.

-Son Müracaatlar 4 Eylül

Çorlu, turnuvada A ve B kategorisinde yarışacaklarını ve son başvuru tarihinin 04 Eylül 2015 Cuma saat 18:00’de sona ereceğini de sözlerine ekledi.

-Turnuva için bilgiye http://www.tsf.org.tr/ adresinden ulaşıla biliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.