Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası'na doğru

Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası'na doğru

Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Çorlu: "30 bin TL ödüllü satranç turnuvamız 7 Eylül'de başlayacak ve 13 Eylül'de ödül töreni ile sona erecek"

Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlu, Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası'nın 7-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan ile turnuvanın gerçekleştirileceği salonu inceleyen Çorlu, Çubuk Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu organizesinde düzenlenen turnuvaya müracaatların başladığını belirtti.

Turnuvanın 7-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini ifade eden Çorlu, "Çubuk'ta satranç oyunu çok yaygın, neredeyse milli spor haline gelmiş. Belediye Başkanımızı ziyarete geldiğimizde, uluslararası satranç turnuvasının Çubuk'ta çok güzel olacağını ve Ankara'da da daha önce böyle bir turnuvanın yapılmadığını paylaşmıştık. Kendisi de bir ilk olmanın Çubuk'a çok yakışacağını söyledi" diye konuştu.

Bunun üzerine turnuvanın hazırlıklarına başladıklarını anlatan Çorlu, "Toplam 30 bin TL ödüllü satranç turnuvamız, 7 Eylül'de başlayacak ve 13 Eylül'de ödül töreni ile sona erecek. Turnuvaya 300 civarı katılım olmasını bekliyoruz. Turnuvayı ilçede özel bir okulun son derece konforlu spor salonunda gerçekleştireceğiz. Ayrıca turnuvaya katılacak konuklarımız için yeni yapılan ve bu yıl hizmete girecek, Kredi Yurtlar Kurumuna ait Uluğbey Yurdunu hazırladık" dedi.

Çubuk'ta yıllardır turnuvalar düzenlediklerini anımsatan Çorlu, "Biz Ankara'daki 25 ilçemizde satrancı aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Elbette Çubuk'ta yapılacak başarılı turnuvanın diğer ilçelere de yansıması olacak. Biz bu nedenle bu turnuvayı çok önemsiyoruz" ifadesini kullandı.

Çorlu, turnuvaya başvuruların 4 Eylül'de saat 18.00'de sona ereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.