Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası başladı

Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası başladı

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası başladı.

Çubuk Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle, Yükselen Koleji Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, 8 ülkeden toplam 275 sporcu katıldı.

Yurt dışından ve Türkiye genelinden 275 sporcunun yer aldığı turnuvada, toplam 30 bin lira civarında ödül verilecek. 

Turnuvanın 11. Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında planlandığını söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, turnuvaya 8 ülkeden 275 sporcunun katıldığını belirtti. Turnuvaya katılan sporcuların yaklaşık 7 gün Çubuk’ta misafir edileceğini anlatan Kaymakam Şahin, turnuvaya emeği geçen her kese teşekkür etti.

Turnuvaya yurt içinden ve yurt dışından 275 satranç sporcusunun katıldığını kaydeden Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlu, “Ankara’nın ilk uluslararası satranç turnuvasını Çubuk’ta Belediye Başkanı Tuncay Acehan Beyin desteğiyle gerçekleştirmekteyiz. Ankara’da böylesine güzel bir turnuva gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan dolayı da mutlu ve gururluyuz” diye konuştu.

Türkiye’nin her yerinden satranç ustalarının Çubuk’ta buluştuğunu ifade eden Çorlu, Çubuk Belediyesi’nden son bir istekleri olduğunu ve her yıl uluslararası satranç turnuvasını Çubuk’ta istediklerini sözlerine ekledi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın önemli bir toplantısı olduğundan dolayı katılamadığını ve çok selam söylediğini kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma ise, turnuvanın ilçelerinde düzenlemesinin önemine değindi.

Bugüne kadar satranç turnuvası için yapılan çalışmalardan bahseden Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan’da, “Sağ olsun daha önceki kaymakamımız ve bizden önceki yöneticiler, ilçe milli eğitim müdürü arkadaşımız çok güzel çalıştı. Bizde aynı kararlılıkla devam ettik. Hemen hemen her ay ilçemizde bir turnuva yapıyoruz. Özellikle satranç federasyonu yetkilileri arkadaşlarımızın verdiği bilgilere göre, ilçemiz Türkiye standartlarının üstünde aktiviteler gösteriyor. İlçemizde santranca yeteri kadar emek veriliyor. Bunun meyvelerini bu günde alıyoruz” dedi.   

Konuşmasının başında bugüne kadar ilçede satranca destek veren Kaymakam Meftun Dallı ve eski Belediye Başkanı Lokman Özden’e teşekkür eden Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Veysel Kılıçarslan ise, ’’Bizi hiçbir etkinliğimizde yalnız bırakmayan Çubuk Kaymakamımız Sayın Cemal Şahin beye, satranca her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Sayın Dr. Tuncay Acehan beye, eğitim ve öğretimde destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Aslan beye, okulunun salonunu açarak bizlere katı veren Yükselen Koleji Kurucusu Mehmet Yüksel beye, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma’ya ve hem turnuva öncesi hem de turnuva sonrası yaptığı haberlerle bize katkı veren ilçede satrancın gelişmesinde büyük katkısı olan Anadolu Ajansı Yurt Haberler Müdürlüğü’ne ve Çubuk Muhabiri Hüseyin Yiğiner beye satranç sporu severleri adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

santranc-turnuvasi--vert.jpg

Konuşmaların ardından müsabakalara Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin’in ilk hamleyi yapmasıyla başlandı. 13 Eylül Pazar günü sona erecek turnuvanın açılışına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Yükselen Koleji Kurucusu Mehmet Yüksel ve daire amirleri katıldı.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.