Uluğ, Yeni Sergisiyle Sanatseverlerle Buluştu.

Uluğ, Yeni Sergisiyle Sanatseverlerle Buluştu.

Çubuk’ta Köylü Ressam olarak ünlenen Halil Basri Uluğ, açtığı sıra dışı sergiyle resim ve tarım maketlerinden oluşan eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

 

              Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde açılan sergiye Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan, Çubuk Platformu Yönetim Üyesi Ahmet Yalçın, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sanatseverler katıldı. 

                Halil Basri Uluğ’un resim sergisine davet edildiklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ancak sergide öylesine güzel objelerle karşılaştıklarını ve serginin kendilerini adeta geçmişe götürdüğünü belirtti.

                Sanata ve sanatçıya sahip çıkmak adına serginin açıldığını ve bu nedenle bu gün hep birlikte ekip arkadaşlarıyla açılışta olduklarını anlatan Başkan Özden, ’’Sergi bizi adeta geçmişe götürdü. Tarımda kullanılan aletlerden tutunda, fırınlara kadar geçmişte kullanılan ve köy yaşantısını anlatan ne kadar malzeme varsa onların hepsinin bu sergide minyatürlerini gördüm. Bizde Bekir Ağaların Konağında açacağımız kent müzesinde inşallah bu ürünleri sergileyeceğiz. Altıncı ayda inşaatı bittin müze ile birlikte herhalde Basri Bey ile biz daha güzel çalışacağız.  Bu ürünlerin gençlere ve çocuklarımıza da gerçekten çok güzel örnek teşkil edeceğini düşünüyorum’’ dedi.

                Çalışmasının geçmişte kalan ve unutulan kültürün canlandırılması ve gelecek nesillere aktarılması adına yapıldığını ve bu günde sergisini açtığını söyleyen Ressam Halil Basri Uluğ, ’’Bu güne kadar özellikle köylerde kullanılan ve çoğu unutulan ne kadar malzeme varsa onların bir bir minyatürlerini çalıştım. Yaklaşık bir yıllık çalışmam sonucunda 80 parçadan oluşan bu ürünler ortaya çıktı’’ diye konuştu.

                İlk olarak ürünlerinin sergisini yaşadığı yer olan Çubuk’ta açtığını kaydeden Uluğ, bundan sonrada ürünleriyle ilgili sergilerini çeşitli sanat galerilerinde açacağını sözlerine ekledi.     

                Sergide, 10 adet yağlı boya resim, 10 adet sulu boya resim, 10 adet yaprak desenleri tasarımı ile 80 parça özellikle köylerde geçmişte kullanılan tarım aletlerinin maketleri yer alıyor. 

                Konuşmaların ardından Başkan Özden ve Ressam Uluğ tarafından kurdelesi kesilerek açılan sergi 3 gün açık kalacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.