ULAŞIM RAPORU PAYLAŞIMA AÇILDI...

ULAŞIM RAPORU PAYLAŞIMA AÇILDI...

Çubuk Platformu Ulaşım Komisyonu’nun hazırladığı “Ulaşım Sorunları ve Çözüm Yolları” raporu paylaşıma açıldı.

Çubuk Platformu Derneği, ilçedeki ulaşım sorununu ele alarak geniş çaplı olarak araştırdı. Bunu bir rapor haline getirerek gereği ve destek için ilgili makam ve mercilere dağıtımını yaptı.

Çubuk Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Şuayip YAMAN, Ulaşım Komisyonu’nun çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklama da; “Ulaşım sorunu ile ilgili olarak her kesimden insana ulaşmaya çalıştık, bu konuda vatandaşlarla ve hizmet veren esnaflarla görüşmeler yaptık, ilçedeki ulaşım sorunları ile çevre ilçelerdeki uygulamalar mukayese ettik, özellikle de bu konuda halkın ve esnafın şikâyetlerinin yer aldığı yerel basında yer alan görüşlere ağırlık verdik.

Önemli  Sorunları Özetlersek;

 

1) Otobüsler ilçe merkezinde en az 5 güzergâhtan hareket etmeli;

 

a) Yıldırım Beyazıt Mahallesi (Ehl-i Beyt Camii yanı)

b) Barbaros Mahallesi (Ticaret Anadolu Meslek Lisesi)

c) Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi,

d) Yavuz Selim Mahallesi (Selimiye Camii yanı)

e) Atatürk Mahallesi (Atatürk İlköğretim Okulu)

 

Otobüslerin bu hareket noktalarından 10 dakikada bir hareket ederek Çubuk-Ankara güzergâhında bulunan durakları takip etmesi sağlanmalı. EGO otobüslerinin güzergâh ve hareket nokta sayısı artırılmalı,

 

2) EGO ve Özel Halk Otobüslerinin Sıhhiye’deki Hitit Güneşi Heykeli önünden veya Bakanlıklar Akay alt geçidinden “U” dönüşü yaparak Çubuk istikametinde ring yapmasının sağlanması,

 

3) EGO ve Özel Toplu Taşım araçlarında kapasitesinin üzerinde yolcu alınmaması,

 

4) Durak sayısının azaltılması, Saray'dan sonra şehir içi yolcu alınmaması,

 

5) EGO 75 dakikalık aktarma süresinin 90 dakikaya uzatılması,

 

6) EGO Bilet ücretlerinin şehir içi fiyata çekilmesi,

 

7) ÖTA (Özel Toplu taşım Aracı) Bu araçların eskiden olduğu gibi 45 kişilik otobüslere

dönüştürülmesi, ayakta yolcu alınmamasının sağlanması,

 

8) Çubuk’taki taksi (114) ve dolmuşlarında (48) dönüşümlü olarak EGO ve Özel Halk otobüsleri gibi Çubuk-ANKARA-Çubuk güzergâhında çalışmasının sağlanması,

 

9) 9) Çubuk’taki taksilere “T” plakası, Özel Halk Otobüsleri ve Servis araçlarına “C” plakası, Minibüslere ise “J” plakası verilmesinin sağlanması,

 

10) Minibüs, Servis yolcu ve esnafının sorunlarının daha yakından takip edilmesi,

 

11) Çubuk’un, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Alt Komisyonu’nda en az bir üye tarafından temsil edilmesi..

 

Komisyon raporumuzda ayrıntılı olarak belirtilen şikâyet, istek ve çözüm önerilerinden özellikle yukarıda tekrarını yaptığımız önemli konuların acilen çözümü için Meclis Başkanımız, Bölge Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve ilçede faaliyet gösteren siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin girişimde bulunmalarını, ilgili kurum ve kuruluşlarında gereğini yerine getirmesini bekliyor veya umut ediyoruz.

 

****

Ulaşım Komisyonumuzun büyük bir özveri ile hazırladığı “Ulaşım Sorunları ve Çözüm Yolları” raporu; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluşlar olan EGO Genel Müdürlüğü ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ‘ne, destek ve bilgilendirme amaçlı olarak da; ilçede faaliyet gösteren siyasi partilerin ilçe temsilciliklerine, sivil toplum örgütlerine, yine bilgilendirme amacıyla İlçe Belediye Başkanlığına gönderilmişti.

İlçemizin ulaşım ile ilgili sorunlarının yukarıdaki bilgiler ışığı altında tekrar gözden geçirilerek “ivedi” önlemler ve kararlar alınması önce ilçe halkının menfaatine sonra da Belediye’ye artı bir değer olacaktır.

Ulaşımla ilgili sorunların çözümlenmesi ve adaletsizliklerin giderilmesi Çubuk halkının en büyük dileği ve beklentisidir.” Dedi.


DERNEĞİMİZİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU ‘ULAŞIM RAPORU’NA ULAŞMAK VE DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

http://bilgivesevgi.com/cubukplatformu/ulasim-raporu-2016.pdf

İlçemizdeki ulaşım sorununu kökünden çözmek zaman alacağından raporumuzda kısa zamanda uygulanabilecek çözüm önerilerinin diğer ilgili birimlerce de hızlıca hayata geçirilmesini bekliyor/umuyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum