‘Türkiye’ye borcumu ödemek istiyorum’

‘Türkiye’ye borcumu ödemek istiyorum’

‘Türkiye’ye borcumu ödemek istiyorum’

Türkiye’nin koronavirüse karşı verdiği mücadelede binlerce sağlık çalışanı gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışıyor. Bu sağlık çalışanlarından biri olan Suriyeli Muhammet Kays Hamdi, “Türkiye’nin bize yaptığı iyiliğin karşılığında bir şeyler yapabilirsem ne mutlu bana” diyor.

Mücadeleye katkı

Hamdi (26), “Suriye’nin İdlib şehrinden dokuz yıl önce Türkiye’ye geldim. Ailem halen İdlib’de. Öğretmen anne-babanın en küçük çocuğuyum. Dört kardeşiz. Suriye’de savaştan dolayı tıp fakültesini birinci sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Türkiye’ye gelince de Hacettepe Üniversitesi’nde makine mühendisliği bölümünde okudum. İngilizce ve Almanca da biliyorum. Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘Sıhhat’ projesine başvurdum ve kabul edildim. Üç yıl önce Ankara Çubuk Devlet Hastanesi’ne atandım. Doktor ve hemşire arkadaşlara yardım ediyorum. Türkiye’nin koronavirüsle olan mücadelesinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum” dedi.‘Türkiye’ye borcumu ödemek istiyorum’

‘Türkiye hep mazlumların yanındaydı’

“Türkiye her zaman mazlumların yanındaydı şimdi elimden geldiği kadar sıra bende” diyen Muhammet Kays Hamdi, şunları söyledi: “Türkiye’ye olan borcumuzu asla ödeyemeyiz ama ne kadarını ödeyebilirsem iyi olacak. Daha önce de Afrika’dan, Suriye’den çok hasta ve engelli insan gördüm. Hepsi Türkiye’nin ayakta durması için dua ediyorlardı. Bu mazlum insanların duasının Türkiye’ye katkısı çok olacak. Türkiye hep mazlumların yanındaydı. Selametle, sıhhatle atlatır inşallah. Gece gündüz demeden, asla vazgeçmeden çalışıyorum. Bu dönemde sağlıkçı olarak çalıştığım için çok mutluyum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum