Türkiye’nin Büyümesi İçin İnşaat Sektörüne İhtiyaç Var

Türkiye’nin Büyümesi İçin İnşaat Sektörüne İhtiyaç Var

Çubuk’ta inşaat alanında çok sayıda başarılı projeye imza atan Toprak İnşaat Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Murat Neşeli ile inşaat ve emlak sektörü hakkında konuştuk.

Toprak İnşaat Emlak Yönetim Kurulu Başkanı  Uğur Murat Neşeli;“Büyüyen Türkiye için gelişen bir inşaat sektörüne ihtiyacımız var”

Çubuk’ta inşaat alanında çok sayıda başarılı projeye imza atan Toprak İnşaat Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Murat Neşeli ile inşaat ve emlak sektörü hakkında konuştuk.  

İnşaat sektörünün tek başına bir sektör olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Neşeli, inşaat sektörünün bir çok sektörle bağlantılı olduğunu söyledi. 

İnsanların mutlu olacağı kaliteli yaşam alanları inşa ettiklerini kaydeden Neşeli, “Kendisine girdi sağlayan birçok alt sektörün gelişmesine sunduğu katkılarla Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat, yüksek istihdam yaratma kapasitesiyle de ekonominin büyümesinde itici bir güç yaratıyor. Bu nedenle biz inşaat sektörünü önemsiyoruz” dedi.  

İnşaat sektörünün büyük bir ekonomik havuz oluşturduğunu anlatan Neşeli, inşaat sektörünün büyüme ve gelişiminin hem ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini hem de ilçe ekonomisindeki etkilerini değerlendirdi.

“İnşaat sektörü ekonominin lider ve sürükleyici sektörüdür”

Sektörler arası ilişkiler göz önüne alındığında pazarın en güçlü oyuncusunun inşaat sektörü olduğunu söyleyen Toprak İnşaat Emlak Yönetim Kurulu Başkanı  Uğur Murat Neşeli,

 “İnşaat sektörü birçok sektör tarafından üretilen ürün ve hizmetleri girdi olarak kullanıyor. Ayrıca diğer sektörlerin sağladığı girdiler dışında inşaat faaliyetinin nihai ürünü olan yapılar, farklı sektörlerin ürettiği ürün ve hizmetlerin bir bileşeni olarak karşımıza çıkıyor. Haliyle inşaat sektöründe yaşanan büyüme, alışveriş içinde olduğu sektörleri de olumlu yönde etkileyerek ekonomik gelişimin en önemli parametresi olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca makroekonominin gelişimi için de inşaat sektörü önemli bir rol oynamaktadır. Çünkü ekonomiyi dengede tutarak, gerek ekonomik gerek endüstriyel üretimin önünü açmaktadır. Bu anlamda inşaat sektörü için ekonominin lider ve sürükleyici sektörüdür demek, doğru bir yaklaşımdır. Bunun için hem yerel yönetimler hem de hükümet bu konuda gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Özellikle son zamanlarda girdilerdeki spekülatif artışlar ile faiz lobisi tarafından konut kredilerindeki artışlar engellenmelidir. Çünkü bunlar engellenmezse sektörde bir şeyler bahane edilerek sürekli artışlar yaşanmasına neden oluyorlar. Yerel yönetimlerde inşaatçılara her konuda yasalar ölçüsünde yardım etmeliler. Hatta gerekirse rehberlik ederek inşaatçılara yardımcı olmalılar” dedi.

2dji_0365-001.jpg2dji_0381-001.jpg2dji_0399-002.jpg2dji_0406-001.jpg2dji_0414-001.jpg2dji_0426.jpg2dji_0432-001.jpg2dji_0444.jpg2dji_0450.jpg2dji_0455.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.