‘TUNCA AİLESİ’NİN OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ...

‘TUNCA AİLESİ’NİN OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ...

“Şehitler Diyarı” olarak anılan ilçemize yine ateş düştü..

Şuayip YAMAN

 

İlçemizin teröre verdiği şehit (asker) 61 oldu.  

 

İlçe eşrafından (Sofuoğlu Sülalesi) Çubukspor’un eski futbolculardan Bahtiyar Tunca’nın biricik oğlu Uzm. J.I.Kad Çvş.  (Uzman Jandarma Birinci Kademeli Çavuş) Emre Tunca PKK’lı hainlerin yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit oldu.

 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 4 asker ve 1 özel hareket polisi şehit oldu.

 

Nusaybin İlçesinde sabah saatlerinde yola döşenen patlayıcının hainler tarafından infilak ettirilmesi sonucu Özel Harekât Polisi Gökhan Osman Karaduman şehit olmuştu.

 

Operasyonların devam ettiği ilçede PKK’lı teröristlerin önceden yola döşenen patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 5 asker ile 1 emniyet mensubu yaralandı.

 

Baba ocağına ateş düştü...

 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik devam eden operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca’nın Çubuk'ta ki  baba ocağına ateş düştü.


Emre Tunca’nin şehit olduğu haberi, ailesini yasa boğdu.

 

Şehit Tunca’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan babası Bahtiyar ve annesi Saniye’ye acı haber askeri yetkililer tarafından verildi.

Şehidin Gamze Çoşkun adında bir kız kardeşi var.

Daha yeni nişanlanmıştı

Geçtiğimiz yıl Polis Akademisi öğrencisi Kübra Konuk (25) ile nişanlanan ve şehidimiz önümüzdeki Ağustos ayı için evlilik planları yapıyordu.

2010 yılında Ankara İncek’teki Askeri birliklerde 1 yıl kurs gören Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca, 2011-2013 yılları arasında Trabzon-Şalpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde çalıştı.

Şalpazarı’ndan Ağrı Patnos Komando Taburu’na tayin oldu. Buradan da geçici görevle önce Diyarbakır’ın İlçesi Sur’a, sonra da Mardin İlçesi Nusaybin’e gönderilmişti.

İki hafta önce ailesini ziyaret eden Tunca’nın 2 hafta sonra tayini olacaktı. Tayin için Akyurt, Kalecik’in de içinde bulunduğu 5 ilçeyi belirlemişti.

Taziye çadırı kondu

 

Şehit Tunca’nın ailesine şahadet haberinin ulaşmasının ardından evin bulunduğu sokağa ve çevre apartmanlara Türk bayrakları asıldı.

 

Şehit Tunca’nın baba evinin önünde Kuran-ı Kerim okunuyor. Şehidin ailesi için evin önünde bir ambulansta hazır bekletiliyor. Çubuk Belediyesi de şehit evinin önüne taziye çadırı kurdu.

 

Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca ile aynı gün şehit olan;

 

Hatay Hassalı Astsubay Halit Halal (30) evli ve 2 çocuk babası,

Hatay Kırıkhanlı Uzman Çavuş Hidayet Atmış (37) evli 3 çocuk babası,

İzmir Menderesli Jandarma Onbaşı Gökhan Bayraktar (23) bekâr,

Yozgatlı Özel Harekât Polisi Gökhan Karaduman (24)’ın cenazeleri de Mardin’de yapılacak cenaze töreninden sonra memleketlerine uğurlanacak.

 

Şehit Tunca’nın ailesi bugün sabah törene katılmak için nakliye uçağı ile  Etimesgut’tan Mardin’e gidecek. Tören sonrası Şehidimizin cenazesini alarak dönecekler.

 

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca’nın naaşı (bugün) Mardin 70'inci Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenecek törenin ardından uçakla Esenboğa Hava Limanı'na, ardından Cumhuriyet Mahallesi Harman Sokak'taki baba ocağına getirilecek getirilecek. Burada helallik alınacak, Cami Kebir’de kılınacak İkindi Namazı’na müteakip Aile Kabristanı’nın bulunduğu Paşa Mezarlığına defnedilecek.

 

Şehidimize ve Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.