Toplantı Salonlarının Seçimi ve Toplantı Hazırlıkları

Toplantı Salonlarının Seçimi ve Toplantı Hazırlıkları

Toplantı Salonlarının Seçimi ve Toplantı Hazırlıkları

 

Toplantı organizasyonu yapılırken dikkate alınması gereken en önemli husus söz konusu toplantının yapılacağı yerdir. Bir toplantı organizasyonu için uygun mekanın seçiminde salonları değerlendirilirken üzerinde durulması gereken nokta; salonun toplantıya katılacakların ihtiyaç ve isteklerine, toplantının amacına uygun fiziksel şartları taşıyıp taşımadığıdır.

 

Toplantı hazırlıkları yapılırken katılımcıları belirledikten sonra, toplantı gününü, saatini, yerini ve gündemini katılımcılara mümkün olduğunca erken bildirmek gerekir. Bu nedenle toplantı için yer seçimi bir an önce yapılmalı ve davetlilere diğer detaylarla birlikte bildirilmelidir.

 

Toplantı için seçilen yerin fiziki şartlarının olumlu olması, toplantı süresince rahat ve huzurlu bir ortam sağlaması toplantıların başarısını etkileyecektir. Bu sebeple, toplantı yeri, tipi ve boyutları seçilirken özenli davranılmalı, ısı, ışık ve havalandırmanın yeterli olmasına, toplantı odasının güzel görünümlü olmasına dikkat edilmelidir. Toplantı organize etmek için farklı ve katılımcılarınızı memnun edecek mekanlar arıyorsanız Sangha’nın web sitesini inceleyebilir, www.sanghaegitimsalonlari.com adresinden bilgi alabilirsiniz. Sangha toplantı salonları toplantılarınız sırasında ihtiyacınız olacak gerekli fiziki ve teknik donanımları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Peki toplantı salonunu doğru seçebilmek için dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

 

  • Katılımcıların sayısıyla orantılı olacak ebatlarda toplantı salonunun seçilmesi  gerekir. Toplantı yerinin çok büyük ya da olması gerekenden küçük olması katılımcıları olumsuz şekilde etkileyerek, verimlerinin düşmesine sebep olabilir.
  • Salon, katılımcıların oturma düzenini uygun şekilde sağlayacak özelliklere sahip olmalıdır.
  • Projeksiyon cihazı, tele-konferans cihazı, özel ışıklandırma gibi toplantıda ihtiyaç duyulabilecek tüm teknik donanımı salonun sorunsuz bir şekilde sağlayabilmesi gerekir.
  • Toplantı yeri gürültüden arındırılmış bir ortam sağlamalıdır.
  • Toplantı yapılacak yerde ısıtma ve havalandırma sistemlerinin bulunması ve yeterli derecede çalışıyor olması, katılımcıların aşırı sıcak ya da soğuktan etkilenerek huzursuz hissetmelerine engel olacaktır.
  • Toplantı salonunda bulunan koltuk, masa, sandalye gibi eşyalar yeterince konforlu olmalı, toplantıya katılanların rahat ama uyanık hissetmesini sağlamalıdır.

 

Kahve molalarında temiz orman havası eşliğinde yapılan toplantılar, davet edeceğiniz kişilerin farklı bir gün geçirmesini sağlayacak, öğle yemeklerini doğanın içinde yeşillikler seyrederek yemek katılımcıların motivasyonunu yükseltecek ve toplantının çok daha verimli geçmesine imkan tanıyacaktır. Sunduğu muhteşem ortam ve kaliteli hizmetleri ile tanınan Sangha, toplantıların başarılı geçebilmesi için davetlilere tüm imkânları sağlıyor. Verimli toplantılar yapabilmek için Sangha toplantı salonları sizin de tercihleriniz arasında yer alabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.