Terör Mağdurları Üniversite İstiyor

Terör Mağdurları Üniversite İstiyor

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği" Şehitler diyarı Çubuk İlçesine bağımsız bir üniversitenin açılmasını istiyoruz".

            Dernek Başkanı Zeki Avan  konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Çubuk İlçesi 58 şehit ve 23 gazisi ile nüfus göre Türkiye genelinde en çok şehit ve gazisi bulunan bir ilçedir. Bu nedenle terörden en çok canı yanan ilçedir. Bu acıyı en iyi bilen ve çeken şehit anne, baba, bacı, kardeş, eş ve çocuklarının bulunduğu bir ilçede yaşıyoruz.

           

            Devletin her konuda, terör mağdurları olan şehit aileleri ve gazilerin yanında olmuş ve onlara her zaman sahip çıkmıştır.

            Çubuk İlçesinde son zamanlarda işsizlik oranının çok fazla olduğundan, bu olumsuzluktan 75 bin Çubuk halkının etkilendiği gibi dolaylı da olsa terör mağdurları olan şehit aileleri ve gazi yakınları da etkilenmektedir.

           

            Çubuk İlçesinde bağımsız bir üniversitenin açılması ekonomik, sosyal, kültürel açıdan çok yararlı olacaktır. Bu durumdan  terör mağdurları olan şehit aileleri ve gazileri de mutlu olacaklardır.

            Çubuk İlçesinin tarih, kültür, ulaşım, yer konumu açısından üniversiteye çok uygun bir bölgedir. Dernek olarak buraya bağımsız bir üniversitenin açılmasını çok istiyoruz.

 

            Bu konuda şu anda gündemde olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin İlçemizde kurulması bizleri memnun edecektir, dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.