TARİHİ BEKİR AĞALAR KONAĞI’NA NİKÂH SALONU AÇILDI

TARİHİ BEKİR AĞALAR KONAĞI’NA NİKÂH SALONU AÇILDI

İlçemizde tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda Nikâh Salonu Açıldı.

 Şuayip YAMAN

Yaklaşık iki yıl önce restore edilerek Çubuk Şehir Müzesi haline getirilen tarihi Bekir Ağalar Konağı’nın bir bölümü ‘Nikâh Salonu’ oldu. Ve Aşılışı 14 Şubat “Sevgililer Günü’nde yapıldı. Ardından Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan iki çiftin nikâhını kıydı.  

Nikâh salonunun açılışı İlçe Müftüsü Bilal Kara’nın yaptığı dua ile başladı. Çubuk Belediye Başkanı Dr.Acehan yaptığı açılış konuşmasında, “Önümüzdeki günlerde restoresi yapılacak tarihi 2 binanın (Ali Şükrü Bey ve İzzet Korman konakları) daha inşallah kültürel ve sosyal alanlar için kullanılacak. Bunlarında buradan müjdesini vereyim istedik. Biz en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz.

nikah01.jpg

Tarihi mekânda, özel bir günde (Sevgililer Günü) ilk nikâhları kıydık. Bu bizim için bu ayrı bir mutluluk kaynağı" dedi.

nikah02.jpg

Açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan tarafından iki nikâh kıyıldı.

nikah03.jpg

Nikâhlar Sevgililer Günü’ne Rastladı


14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla iki genç çiftin nikâhı kıyıldı. Düzenlenen nikah törenlerine genç çiftlerin akrabaları ve yakınları da katıldı.

nikah04.jpg

Nikâh töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Dr.Acehan “Birbirinizi severek, sayarak ve muhabbetiniz azalmadan sürekli artarak bu mutlu yuvalarınızı daim ettirirseniz, ömrünüzün sonuna kadar da bu mutluluğu devam ettirmiş olursunuz. Birbirinize müşfik davranarak ve kırmadan üzmeden yaklaşmanız gerekir.

 

Başkan Dr. Acehan, çiftlerden en az 5’er çocuk İstedi

nikah05.jpg

Başkan Dr. Acehan “Biz 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Tarihi Bekir Ağalar Konağımızda en üst salonumuzu nikâh salonu olarak düzenledik ve açıyoruz. Burada emeği geçenlere öncelikle teşekkür ediyorum.

Çok eskiden hatırlarım eski belediye de Çubuk’un bir nikâh salonu varken, şimdiye kadar daha dar yerlerde, fiziki olarak imkânı az olan yerlerde yapılıyordu. İnşallah bundan sonra nikâhlarımız burada kıyılacak, pek çok evliliğin temeli de burada atılacak. Ben ilçemize hayırlı olsun diyorum.

 

Tarih nedir? Tarih nesillerden nesillere taşınacak olan bir fikir, bir ideal, bir tarz, bir varoluş biçimidir. Dolayısıyla böyle bir tarihi mekânda evliliğin ilk temellerini atılmasının amacı da inşallah ömür boyu veya nesiller boyu devam edecek hayırlı bir işin burayla uyumlu hale getirilmesi amaçlanmıştır ve de doğru yapılmıştır.

 

Dr. Acehan, genç çiftlere her zaman birbirlerine sadık kalmaları yönünde tavsiyelerde bulunarak, “Yeni ailelerinize kendi ailenize gösterdiğiniz saygıyı ve sevgiyi göstermelisiniz. Bu güzel birlikteliğin güzel meyvelerini istiyoruz. Nüfusumuz gittikçe azalıyor. Bu nedenle en az beş tane çocuk istiyoruz. Değerli çocuklarımızın sayısını artırmamız gerekiyor. Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin” diye konuştu. 

 

Başkan Acehan, ayrıca çitlere evliliğin önemi, aile içi iletişim konularında da bilgi verdi.^

 

Başkan Dr. Acehan, damatlara Çubuk Belediyesi tarafından yayınlanan Çubuk’un Yöresel Yemekler Kitabı, Yaratılıştan Günümüze İsimler ve Tarihçesi adlı kitapları, gelinlere de birer küçük altın hediye etti.

 

Açılışın ardından ilçenin yerel sanatçılarından Ahmet Yılmaz ve Serhat Yalım birer konser verdi. Konserlerde nikâhları kıyılan genç çiftlerle birlikte misafirler ve katılımcılar sanatçıların seslendirdiği Ankara Havalarına oynadılar, gönüllerince eğlendiler.

 

Katılımcılar ve ziyaretçiler, “Geçmişten Günümüze Çubuk’un Değerleri Sergisi’ni de gezdiler.

İlk nikâh Mine Kesik ve Hüseyin Türkdağ, ikinci nikâh ise Demet Çufadar ve Ufuk Öztürk çiftinin idi.

 

Genç çiftlere ömür boyu mutluluklar dilerim.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.