Tanıklık Yaptık, Sanık Olduk

Tanıklık Yaptık, Sanık Olduk

Ufuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ufuk Kök'ün Çarşamba Günü yayımlanacak olan köşe yazısı......

2004 yılına kadar gazetemizde belediye hakkında çıkan haberler üzerine gazeteyi yürekten kutlayanlar, şimdi aynı duruma düştüklerinden gazetemizin bu ilkeli davranışını sindiremiyorlar.

Gazetemiz UFUK"un kuruluşundan bu yana Akyurt ilçesinde yaşanan tüm olumsuzlukları dile getirmesi halkın taktirini toplarken aynı zamanda arşivi ile tarihe tanıklık yapmaktadır.

Bizim hiç kimseyle herhangi bir sorunumuz ve çıkar ilişkimiz yoktur, olmamıştır. Biz sadece görevimizi kusursuz yerine getirmeye çalışıyoruz. Eğer bu suçsa kamu görevi yapan herkes suçludur.

Bizim borcumuz para kazanıpta ödenmeyen bir borç asla değildir. Geçmişte tarafıma yapılan baskıların ne denli yanlış olduğunu, yaptığımız işin ne denli kutsal bir iş olduğunu, bir tek kişinin ülkesi için ve ilkeleri doğrultusunda ödün vermeden, başkalarının hakkına tecavüz etmeden neler yapabileceğini kanıtlamak adına onur ve demokrasi savaşı veriyoruz.

Buradan işine gelince destek veren, gelmeyince sorun çıkaranları kınıyoruz.

Biz yaşamak için öldür mantığını kabul etmiyoruz, Biz nasıl herkesin hak ve özgürlüklerine saygı gösteriyorsak herkesten de aynı saygıyı bekliyoruz, usulsüzlükler hariç.

Bu hizmet ve anlayışı kişiselleştirerek sorun çıkaranlar kendilerine ve çevresine daha çok zarar vermeye devam edecektir.

Gazeteyi ve gazeteciyi kendisine muhalif olarak görenler, bu gazete ve gazeteciler sayesinde yer bulduklarını unutmasınlar.

Biz dönem dönemlerin gazetesi olmayı hiç düşünmedik, Akyurt ilçesini birkaç elin çemberinin içinden kurtarmaya çalıştık, çalışacağız, Bu ilçede gazetecinin,amelenin,işçinin,fakirin v.s herkesin birebir söz hakkı vardır, Akyurt 8 kişiden ibaret değildir.

Bunu sayın baskıcılar iyi bilmeli, Akyurt"a insan harcayan değil, Akyurt"a insan kazandıran insanların çoğalması için çabamız devam edecek.

Yıllardır ellerini ensemizde hissettiğimiz, insani değerleri hep mal varlığı ile ölçenlere sesleniyorum; çekin elinizi ensemizden herkes işini yapsın. Hiç kimsenin sizin ne malınızda,ne paranızda nede makamınızda gözü yok.

İstediğiniz gibi yiyin harcayın fakat bunu insanlığı yok etmek için kullanmayın! Adaleti yanıltabilirsiniz, ama ilahi adalet elbet bir gün tecelli eder. Unutmayın!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.