SÜNLÜ’DEKİ HOBİ BAHÇELERİNE ELEKTRİK DİREĞİ...

SÜNLÜ’DEKİ HOBİ BAHÇELERİNE ELEKTRİK DİREĞİ...

Bırakın köyden mahalle olan yerleşim alanlarını İlçemiz merkez mahallelerinin bile elektrikle ilgili sorunları devam ederken Sünlü mahallesinin güneyindeki hobi bahçelerine yeni elektrik direkleri dikiliyor (Hobi bahçelerinin çoğunun önünde elektrik direk

 Şuayip YAMAN

Bırakın köyden mahalle olan yerleşim alanlarını İlçemiz merkez mahallelerinin bile elektrikle ilgili sorunları devam ederken Sünlü mahallesinin güneyindeki hobi bahçelerine yeni elektrik direkleri dikiliyor (Hobi bahçelerinin çoğunun önünde elektrik direkleri olmasına rağmen)...

 

Sünlü mahallesinin güneyinde bulunan hobi bahçelerinin çevresine Başkent Elektrik A.Ş. tarafından elektrik direkleri dikiliyor.

 

Oysa buralarda su kuyusu da yok. Nasıl ve hangi kıstasa göre elektrik direkleri dikiliyor?

 

Aslında buralarda daha önceden elektrik direkleri dikilmiş. Ama fazla mal göz çıkartmaz.

 

İlçede kurulan hobi bahçelerinin sahipleri “Arazide su var. Bunun için elektrik çekilmesini istiyoruz” diye müracaat ederken Sünlü Mahallesinde kurulan hobi bahçelerinde böyle bir zorunluluk yok. Buradaki hobi bahçesi sahipleri ya siyasi yönden çok güçlü ya da çok zengin yatırımcılar olsa gerek. Baksanıza Çubuk Belediyesi bile bu hobi bahçelerine herhangi bir yaptırım uygulayamıyor...

 

Şimdilik Sünlü-Taşpınar Yolu güzergâhının sağ tarafından (eski Sünlü İlkokulunun köşesinden) güneye doğru uzanan yol kenarlarında dikine 31 direk, Yerkız Mevkii’ne paralel olarak uzanan yol üzerinde de şimdilik 9 direk dikilmiş. Ayrıca yol kenarlarına uzatılmış vaziyette onlarca direk ise dikilmeyi bekliyor.

 

Bu yaşıma geldim. İlçe ve çevresinde böyle hummalı bir çalışma görmedim.

 

Darısı ilçemizin başına...

 

Sünlü’deki Yerkız Mevkii Tarihi Sit Alanı, çevrede ekim yapılan araziler ise Tarımsal Sit Alanı kapsamında.. Edindiğim bilgilere göre ekilen arazilerin çoğu da hobi bahçesi yapılmak üzere birileri tarafından satın alınmış. İleride buralara da hobi bahçeleri yapılacakmış...

 

 Taşpınar Mahallesi Muhtarı Burhan ŞAN, Elektrik direği dikme çalışmaları elektrik kesintilerine neden oluyor. Bugün 08.30-15.30 saatleri arasında elektrikler kesildi. Elektrik arıza birimini arıyoruz, “Bizim haberimiz yok” diye bizi tersliyorlar. Yetkililerden de kesinti ile ilgili bir cevap bir cevap alamadık.

 

Ayrıca Sünlü –Taşpınar- Kalaba yolu arasında yol genişletme çalışmalarını aksatan yol ortasında kalan çoğu ağaçtan yapılmış olan 8-10 elektrik direğinin yol kenarına alınması için Başkent Elektrik yetkililerine müteakip defalar bildirdiğim ve araya üst düzey bürokratlar koyduğum halde direkleri yol üzerinden kenara çektiremedim.

 

( Yol genişletme çalışmaları sonrası 7 metre olan yol genişliği 15 metre olacakmış.)

 

Ama elin oğlu hobi bahçelerine elektrik direğini çektiriyor. Hobi bahçesi sahipleri demek ki çok güçlü insanlar...İlçemizin demek ki böyle insanlara ihtiyacı var!..

 

Hobi bahçelerine elektrik direği dikme çalışmaları konusunda Başkanı aradık ve bu iş nasıl oluyor? Dedik. O da “Ben araştırdım. Elektrik direklerinin hobi bahçelerine gittiğini söylediler. Demek ki çok büyük bir çevresi var. diye cevap verdi.

 

Hobi bahçelerinin çevrelerinde mantar gibi bittiğini söyleyen çevre köylüleri ise,” Belediye görevlileri inek besleyenin tepesine çöküyorlar. Ama Tarihi Sit Alanı ile Tarımsal Sit Alanları’na hobi bahçesi yapanlara ne hikmetse bir şey yapamıyorlar. Üstelik de her gün buralarda denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyorlar. Sanki gayri meşru bir iş yapıyoruz. Ama biz atalarımız gibi hayvancılıkla geçimlerini sağlayan, devletine ve hükümetlerine karşılıksız itaat eden vatandaşlarız. Vergilerimizi de sürekli ödüyoruz.

 

Biz çoluğumuzun çocuğumuzun rızkı için gece gündüz çalışıyoruz. Ama sürekli baskı ve engellerle karşılaşıyoruz. Tarafımıza yüksek miktarda para cezaları kesiliyor. (43 bin liradan 500 bin liraya kadar para cezası kesilenler var.)

 

Ama birileri kim veya kimlerden cesaret alıyorsa istediklerini yapıyorlar. Yetkililere de sadece seyretmek kalıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bizim haklarımızı kim sahip çıkacak?

 

Bu nasıl adalet?” Diye şikâyetlerini dile getiriyorlar.

 

İlçemizin etkililerine ve yetkililerine önemle duyurulur...

 

Buradan sayın büyüklerimize, etkililere ve yetkililere sorularım olacak...

 

  • Hani hobi bahçesi yapmak yasaktı?
  • Hani adamına göre muamele yapılmayacaktı?
  • Hani garip-gurebanın hakkı savunulacaktı?
  • Hani herkese tarafsız; hak, adalet ve hukuk ilkelerine göre eşit uygulama yapılacaktı?
  • İlçede hukukun üstünlüğü değil de hep güçlülerin hâkimiyeti mi ön planda olacak?
  • Bu adaletsiz uygulamalara ne zamana kadar müsaade edeceksiniz?
  • Muhtarların seslerine ne zaman kulak vereceksiniz? Sorunlarına ne zaman değineceksiniz?
  • Kısacası halkın içine ne zaman çıkıp onların dertlerine derman veya ilaç olacaksınız?

 

‘’Amacınız nedir?”

 

Ama ne hikmetse bunca siyasi desteğe, bu kadar haykırışa rağmen hiç kimse Çubuk halkının sesine kulak vermiyor veya vermek istemiyor. Nasıl olsa Çubuk halkının oyu “çantada keklik”…

 

Sorarım şimdi bu kulakları olup da duymayanlara, gözleri olup da görmeyenlere halkın

Sesine kulak tıkamak da neyin nesi oluyor?

 

Yarın seçimler geldiği vakit, Çubuk’tan oy istemeye geldiğiniz zaman bu halk size  ‘’daha dün siz benim istediğimi görmezden ve duymazdan geldiniz, şimdi bende sizin isteğinizi görmezden ve duymazdan geliyorum demeyecek mi?

 

Ne cevap vereceksiniz o zaman bu halka? Şunu çok iyi bilin ki siyaset milletle yapılır. Milletin olmadığı yerde siyaset olmaz. Her şeyi ben bilirim, sadece benim istediğim olur zihniyetiyle siyaset yapan ağalar şunu kafanıza çok iyi kazıyın ki Siyaset sizin isteğinizle değil milletin isteğiyle olur. Milletin ve halkın sesine kulak tıkamak hiç kimsenin haddine değildir.

 

Yoksa bazı siyasiler gibi sizde;

 

Çubuk’tan odunu koysak kazanırız.” , “Elbisemizi koysak kazanırız” zihniyetiyle mi hareket edeceksiniz?

 

Sahi nerede? Bu söylemlerde bulunanlar...

 

Başkan Çubuk ve Çubukluya sahip çıkmalısınız, başta muhtarlar olmak üzere herkesin sesine kulak vermelisiniz...

 

Bu milletin ve halkın sesine kulak verin.

 

Yoksa yarın çok geç olabilir...

dscn6269-verthobi.jpgdscn6269-verthobi-001.jpgdscn6296-verthobi2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum