Sünlü ve Taşpınar Suya Kavuşuyor

Sünlü ve Taşpınar Suya Kavuşuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içerisinde bulunan köylerin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yoğun bir çalışma yürütüyor

Ankara Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) Genel Müdürü Kamil Kılıç, 5216 sayılı Belediye Kanunu ile Ankara il sınırlarının genişlediğini belirterek, "Görev alanımız içerisine yeni giren 323 köyden acil su gereksinimi olan 170 yerleşim yerinin içme suyu ihtiyacını karşılayarak, temiz ve güvenli suya kavuşturduk" dedi. Sünlü ve Taşpınar mahallelerinin içme su ihtiyacını karşılamak için çalışmaların yapıldığı deponun bulunduğu yerde muhtarlarla birlikte basına bilgi veren Kılıç, yetki
alanları içinde olan hiçbir köy ve mahalleyi susuz bırakmayacaklarını kaydetti. Genel Müdür Kılıç, şunları söyledi:

"Amacımız sağlıklı ve güvenli suyu musluklardan akıtmaktır. Bugün burada içme su ihtiyacını karşıladığımız eskiden köy şimdi mahalle statüsünde bulunan Sünlü ve Taşpınar mahallelerine su verilecek yerdeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çubuk İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden döşediğimiz hatla getirdiğimiz suyu bu iki mahalleye vererek, buradaki su sorununu çözmüş oluyoruz."

ASKİ'nin, 5594 sayılı Su ve Kanal İşlerinin Yapımı Kanunu çerçevesinde 2007 yılının Mart ayından itibaren devir aldığı 8 ilçe ve 28 beldeye bağlı 323 mahalle ve orman köyünde yaşanan içme suyu problemlerini çözüme kavuşturmak için çalışmalara başladığını belirten Kılıç, acil su ihtiyacı olan köylere açılan kuyulardan su vermeye başladıklarını söyledi.



"ŞİMDİ EVLERDEKİ MUSLUKLARDAN AKIYOR"

Yapılan çalışmalar kapsamında 36 köyün ana isale hattının yenilenerek, yeni su depolarının yapıldığını anlatan Kılıç, "Buralardaki vatandaşlarımız köyün ortak çeşmesinden ya da tankerlerle getirilen taşıma suyunu tüketiyorlardı. Şimdi evlerine kadar döşenen hatlar sayesinde musluklarından akan suları kullanmaya başladılar" diye konuştu.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, daha önce köylerde kullanılan içme suyunun hiçbir kontrole tabii tutulmadan tüketildiğinin de altını çizerek, "Bazı mahallelere arıtma tesisinden su verirken, bazı köylere ise klorlayarak dezenfekteye tabii tuttuğumuz denetim altındaki içme suyunu veriyoruz" dedi.

Sünlü Mahallesi Muhtarı Burhan Şan, ASKİ'ye mahallerini suya kavuşturdukları için teşekkür ederek, "Sadece yüzde 30 vatandaşımız su kullanabiliyordu. Oysa yapılan çalışmayla şimdi tüm vatandaşlarımızın evinde su akmaya başlayacak. Evlerde çamaşır makineleri çalışacak, bulaşık makineleri kullanılacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.