Sportif Etkinliler Büyük Beğeni Topladı

Sportif Etkinliler Büyük Beğeni Topladı

Çubuk Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen festival, terör olayları nedeniyle buruk geçse de düzenlenen sportif etkinlikler ilçe halkı tarafından büyük beğeni topladı.

11'incisi düzenlenen Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kapsamında önceden planlanan sportif etkinlikler bu yıl Şehitlerin anısına yapıldı. Tüm programlarda şehitler anılırken, terör ve işbirlikçileri de kınandı.  

Klasik arabalardan, Uluslararası Satranç Turnuvası’na, Aşık Atma Turnuvası'ndan Bisiklet ve Doğa Yürüyüşüne,  Geleneksel Türk Okçuluğu’ndan Olimpik Okçuluğu’na kadar pek çok etkinlik, katılımcıların büyük ilgisini topladı.

Çubuk Belediyesi'nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen festival hakkında açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, sözlerine tüm şehitlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve Türk Milletine de sabır dileyerek başladı.

Bu yıl festivalin sembolik düzeyde gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Acehan, "Önceden planlandığı için sportif faaliyetleri düzenliyoruz. Şehit haberleri nedeniyle coşkulu yapmayı düşündüğümüz festivali biraz daha sadeleştirerek gerçekleştiriyoruz. Her yıl yaptığımız bu festival ile Çubuk'un tanıtımı yapıldığı gibi, geleneksel oyunlar ve sportif faaliyetleri de icra ediyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Festival kapsamında, Ankara Klasik Otomobilciler Derneği (AKOK) ve Ankara Otomobil Sporları Derneği (ANOK) katkıları ile düzenlenen Klasik Otomobiller Rallisi de gerçekleşti. Klasik araç sahipleri araçlarının üzerinde, 'Terörü lanetliyoruz' yazısıyla etkinliğe katıldı. Büyük Ankara Rallisi olarak isimlendirilen etkinlikte, araç sahipleri Atatürk Parkı’ndan Karagöl’e kadar rekabetle yarıştı. Bu yıl ilk kez organize edilecek olan klasik otomobil rallisine, vatandaşlar ve klasik otomobil meraklıları yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen etkinlikler arasında ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destek verdiği Uluslararası Çubuk Belediyesi Satranç turnuvası ve Çubuk Aşık Atma Turnuvası vardı. Çubuk Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle, Yükselen Koleji Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, 8 ülkeden toplam 275 sporcu katıldı. Yurt dışından ve Türkiye genelinden 275 sporcunun yer aldığı turnuvada, toplam 30 bin lira ödül dağıtıldı.

Aşık Atma Turnuvası’na ise İstanbul, Van’ın Erciş İlçesi, Ankara’nın Çubuk ve Gölbaşı ilçelerinden 4 takım ve 28 sporcu katıldı. Üç gün 3 tur üzerinden müsabaka yapılan turnuvada, birinci olan takıma çeşitli hediyeler verildi.

Çubuk Belediyesi ile Bisiklet Gönül Birliği tarafından organize edilen bir diğer etkinlik ise yaklaşık 140 kilometre pedal çevirmek oldu. Organizatörlüğünü Bisiklet Gönül Birliği yaptığı ve Ankara'daki bazı bisikletçilerin de destek verdiği etkinlik kapsamında toplanan yaklaşık 50 bisikletçi, son zamanlarda yaşanan olaylar neticesinde hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak için bir araya geldi.

Karagöl'de başlayarak Ankara Ulus'a kadar pedal çeviren bisikletçiler Karagöl'e oradan da, ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı'na kadar pedal çevirdi. Etkinlik şehitler için yapılan duayla son buldu. Bisikletliler, tur boyunca  "En büyük asker bizim asker" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.

Festival ile doğa yürüyüşü, oryantiring, geleneksel Türk okçuluğu ve olimpik okçuluk yarışmaları da düzenlendi.

Çubuk'u tanıtmak, Karagöl'ün doğal güzelliklerine dikkati çekmek ve terör olaylarını kınamak için yapılan bir diğer etkinlik ise klasik otomobillerin katıldığı Büyük Ankara Rallisi oldu. Festival kapsamında bir araya gelen klasik araçlar, ilçe halkını ve Karagöl’e pikniğe gelen vatandaşları adeta mest etti. Araçların üzerinde ki, 'Terörü lanetliyoruz' yazısı ise katılımcılardan bol alkış aldı.

spor-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.