Soylu’dan Çubuk saldırısı açıklaması: Örgütlü bir provokasyon olmadığı değerlendirilmekte

Soylu’dan Çubuk saldırısı açıklaması: Örgütlü bir provokasyon olmadığı değerlendirilmekte

İçişleri Bakanı Soylu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesinde uğradığı saldırıya ilişkin, “İddia edildiği şekilde, örgütlü bir provokasyonun mümkün olmadığı değerlendirilmektedir” dedi.

MEHTAP GÖKDEMİRTARAFSIZ HABER AJANSI/

İçişleri Bakanı, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in CHP Genel Başkanı’nın Ankara’nın Çubuk ilçesinde uğradığı saldırıya ilişkin soru önergesini yanıtladı.

CENAZE GÜVENLİĞİ SAĞLANMIŞTIR

Soylu, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı söz konusu şehit cenazesiyle ilgili olarak; iddia edildiği şekilde, örgütlü bir provokasyonun mümkün olmadığı değerlendirilmektedir” dedi.

Cenaze merasiminin güvenliğini sağlamak üzere; jandarma ve polis timlerinin yanı sıra, 1 TOMA aracı ve 2 Özel Harekat Timi görevlendirildiğini belirten İçişleri Bakanı şöyle dedi:

“Törende hareketlenme başlar başlamaz Ankara ili Çubuk İlçesi Akkuzulu Mahallesine 1 Jandarma Komando Bölüğü, 15 Jandarma Asayiş Timi, 2 Jandarma Özel Harekat Timi, 1 TOMA, 1 Kobra aracı, Jandarma İstihbarat Komutanlığından 20 personel ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 300 Çevik Kuvvet personeli, 9 Özel Harekat Timi, 3 Polis Asayiş, 1 Polis Trafik ekibi ve Ejder zırhlı araç, olayların yatıştırılabilmesi ve önlenmesi maksadıyla görevlendirilerek olay mahalline takviye olarak gönderilmiştir.

“İLAVE TEDBİRLER ZAMANA BAĞLI KALMAKSIZIN ALINARAK OLAYIN DAHA DA BÜYÜMESİ ÖNLENMİŞTİR”

Görüldüğü üzere; söz konusu olaya ilişkin gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, ilave tedbirler zamana bağlı kalmaksızın alınarak olayın daha da büyümesi önlenmiştir.”

 

https://www.tarafsizhaberajansi.com/2020/01/20/soyludan-cubuk-saldirisi-aciklamasi-orgutlu-bir-provokasyon-oladigi-degerlendirilmekte/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.