Şoförler Odası korsan taşımacılığı yapanlara savaş açtı

Şoförler Odası korsan taşımacılığı yapanlara savaş açtı

Çubuk Şoförler Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli, ilçede çok sayıda korsan taşımacılık yapıldığını tespit ettiklerini ve bu konuda yasal yollarla mücadele başlattıklarını söyledi.

Çubuk Şoförler Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli, ilçede çok sayıda korsan taşımacılık yapıldığını tespit ettiklerini ve bu konuda yasal yollarla mücadele başlattıklarını söyledi.  

Çubuk Şoförler Odasında yapılan seçimin ardından yoğun bir çalışma başlattıklarını söyleyen Çubuk Şoförler Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli, en yoğun çalışmalarından bir tanesinin korsan taşımacılığına yönelik olduğunu belirtti. 

Hem öğrenci ve personel taşımacılığında hem de ticari taksilerde yoğun bir korsan şikayeti ile karşılaştıklarını anlatan Neşeli, yaptıkları araştırmalarda küçümsenemeyecek kadar korsan taşımacılığı yapan kişiyle karşılaştıklarını kaydetti. 

İlçe Kaymakamlığı nezdinde hem emniyet hem de jandarma ile girişimler yaptıklarını vurgulayan Neşeli, yaptığı açıklamada, özellikle öğrenci velilerinin mağdur olmamaları için korsan servislerden uzak durmalarını istedi. 

Yeşil kuşak izin belgesi olmayan araçlara kesinlikle müsaade edilemeyeceğinin altını çizen Neşeli, şunları söyledi:

"lçemizde servis araçlarında ve ticari taksilerde çok aşırı korsan taşımacılığı yapılmaktadır. Bu korsan taşımacılığın önünü mutlaka ve mutlaka biz geçeceğiz. Biz hem emniyetle hem de Jandarmayla görüşmelerimizi ve yazışmalarımızı yaptık. Taleplerimiz doğrultundan bu günden sonra uygulamalar yoğunlaştırılacak. Okulların açılmasıyla da özellikle öğrenci servislerine yönelik yoğun bir denetim ve uygulama gelecek.  Bizim tespitlerimize göre hali hazırda 22 tane korsan taşımacılığı yapan servis aracı var. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmiş yeşil kuşak izin belgesi olmayan araçlara içerisinde ister yolcu olsun ister olmasın, kolluk kuvvetleri direk 2 ay park 3 bin TL para cezası kesebilecek. Eğer aynı suç bir kez daha tekrarlanırsa plakanın iptaline kadar gidiliyor."

Çubuk’ta 487 adet kayıtlı servis aracı olduğunu ve bunun sadece 150 adedinin faal olarak çalıştığını söyleyen Neşeli, ‘’İlçemizde 487 servis,  114 adet de ticari taksi var. Ama bunlardan sadece 150 tanesi faal olarak çalışıyor. Bunlar iş olmadığından yada masraflarını çıkaramamaktan çalışamazken, birde en az bu sayı kadar korsan çalışmaktadır. Burada haksız bir kazanç ve emek hırsızlığı var’’ diye konuştu. 

Servis araçları yönetmeliğinde yeni değişikliğe gidildiğini hatırlatan Neşeli, "Benim esnafım yönetmeliklere uyacağım diye çok fazla masraf ederken, korsan taşımacılığı yapanlar hiçbir kurala uymadan taşımacılık yapmaktadırlar. Bu da haksız bir kazanç elde edilmesine neden olurken, en önemlisi de yolcuların hayati tehlikeye maruz kalmalarına neden olmaktadır"şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.