Sınav Temel Lise Öğrencileri Çanakkale ve Bursa'yı Gezdi

Sınav Temel Lise Öğrencileri Çanakkale ve Bursa'yı Gezdi

Çubuk Sınav Temel Lisesi Öğrencileri uzun süren sınav stresini atmak için son bin yılın en büyük destanının yazılığı Çanakkale’ye gezdi.

Çubuk Sınav Temel Lisesi Öğrencileri uzun süren sınav stresini atmak için son bin yılın en büyük destanının yazılığı Çanakkale’ye gezdi.

Çubuk Sınav Temel Lisesi Rehberlik bölümü tarafından düzenlenen 2 günlük geziye, 70 öğrenci, 7 öğretmen katıldı.

Çubuk Sınav Temel Lisesi öğrencileri, tarihin yeniden yazıldığı Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı yerleri de ziyaret ederek tarihi bilgilerini yenilerken, duygu dolu anlar yaşadılar.

Gezi hakkında bilgi veren Sınav Temel Lisesi Rehberlik Öğretmeni Abbas İnanç, Bursa ve Çanakkale'nin gezilmesiyle kültür ve tarihi bir şölen yaşandığını aktardı.

Üniversite sınavının ardından öğrencilerini Bursa ve Çanakkale gezisiyle ödüllendirildiğini ifade eden İnanç, "Öğrencilerimiz için bu güzel gezinin gerçekleştirilmesinde bu fırsatı sağlayan başta Kurum Müdürümüz Sayın Mehmet Şahin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

İnanç, bir devrin battığı ve büyük destanların yaşandığı bu toprakların, tüm öğrenciler tarafından görülmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Çanakkale ve Bursa’yı gezdiler

Hafta sonu gerçekleştirilen gezinin ilk günü öğrenciler Bursa’da Ulu Camii, Yeşil Camii, Osman Gazi, Orhan Gazi ve Emir Sultan türbelerini ziyaret ettiler.

Bursa gezisinin ardından Çanakkale Şehitleri Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Anzak Koyu, Aynalı Çarşı, Truva Atı gibi Çanakkale’ye özgü tarihi mekanları da ziyaret eden öğrenciler rehberlerden bilgi aldılar. Ziyarette öğrenciler, şehitliklerde dua etmeyi de ihmal etmediler.

Öğrenciler, tarihin yeniden yazıldığı savaş alanlarını gezerken çok duygulandıklarını, yurdun her ilinden, ilçesinden koyun koyuna yatan bu ülke için canını hiç sakınmadan veren şehitlerin mezarlarını gördüklerinde bu ülkenin dış güçlerin çeşitli oyunlarına rağmen o dönemde işgal edilip bölünemediğini, günümüzde de bölünemeyeceğini ifade ettiler.

 “Buraları her gencin görmesi gerekiyor. Gerçek tarih burada hissediliyor. İnsan, milli ve manevi değerlerin önemini daha iyi anladık. Bizimde arkadaşlarımıza ve çocuklarımıza anlatacak bir anımız oldu” diyen öğrenciler, “Bu tarihi mekanları görmeyenlerin mutlaka gelip görmelerini öneririz. Çünkü bazı düşüncelerinin mutlaka değişeceğine inanıyoruz. Bu vatanın bağımsızlığı için şehit düşen Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Boşnak ve diğer etnik kimliklere sahip olanların bir arada yattıklarını görecekler ve kardeşliğimizi bozmak, kardeş kavgası yaratarak ülkemizi bölmek isteyenlerin oyununa, tuzağına düşmeyeceklerine inanıyoruz” şeklinde konuştular.

2dsc_0094.jpg2dsc_0128.jpg2dsc_0162.jpg2dsc_0178.jpg2dsc_0192.jpg2dsc_0197.jpg2img_1019.jpg2img_3203-002.jpg2img_3252-001.jpg2img_3323.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.