'Sıfır Atık Projesi' İçin Çubuk'ta Mobil Atık Getirme Merkezi Oluşturuldu

'Sıfır Atık Projesi' İçin Çubuk'ta Mobil Atık Getirme Merkezi Oluşturuldu

Çubuk Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında farkı noktalara geri dönüşüm konteynerları monte etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne Çubuk Belediyesinden tam destek geldi. 

“Mobil atık getirme merkezleri oluşturduk”

Çubuk Belediye Başkanı Dr.Tuncay Acehan, israfın önlenmesi, doğal ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi için bu tür çalışmaları önemsediklerini belirtti.

Yıllardır uyguladıkları geri dönüşüm seminerleri, geri dönüşüm kampanyalarıyla toplumda büyük bir duyarlılık oluşturduklarını kaydeden Başkan Acehan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan Sıfır Atık Projesi’ni destekliyor ve bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Geri dönüşüm konusunda mobil atık getirme merkezleri oluşturduk. İlk etapta bunları Atatürk Parkı ve Çağdaş Sokak’a (Kaymakamlık Binası Yanı) yerleştirdik. Bunların sayısını daha da arttıracağız inşallah” dedi.

Mobil Atık Getirme Merkezlerinde her bir bölmede türlerine göre toplanacak olan Atık Piller, Bitkisel Atık Yağlar, Kâğıt, Plastik, Metal, Cam, Elektrik-Elektronik Atıklar Geri Dönüşüm Tesislerine gönderilerek ekonomiye kazandırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.