Sebat Kolejinde öğrenciler düşünce kaslarını geliştirmek için origami yapıyor

Sebat Kolejinde öğrenciler düşünce kaslarını geliştirmek için origami yapıyor

Sebat Koleji Öğrencileri düşünce kaslarını geliştirmek için üç boyutlu origami sanatı yapıyorlar.

Çubuk ilçesinde faaliyet gösteren ve Başkent Ankara’nın en iyi birkaç okulundan biri olan Sebat Kolejinde öğrenciler, kaslarını güçlendirmek, üç boyutlu düşünmek ve matematik derslerinde başarılı olmak için kağıt katlama sanatı olarak bilinen origami yapıyor.

Japonya ve uzakdoğu ülkelerinde yaygın olarak yapılan bu sanatın Türk toplumu tarafından az bilindiğini ifade eden sınıf öğretmeni Resul Aslan, bu sanatın gelişim çağındaki tüm öğrencilere faydası olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 7 yıl önce bir arkadaşından öğrendiği üç boyutlu origami sanatını severek yaptığını anlatan Aslan, kendisindeki merak ve ilgiyle sanatını geliştirdiğini aktardı.

Origami sanatıyla hem sıfır atık projesine destek verdiklerini hem de öğrencilerin gelişimine katkı verdiklerini vurgulayan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Arkadaşımdan öğrendiğim bu origami sanatı beni farklı bir şekilde yönlendirdi. Atık kağıtları değerlendirme ve sıfır atık projesi kapsamında bu sanatı hem öğrencilerime hem de okuldaki diğer öğrencilere yaygınlaştırmaya başladım. Origami sanatının çocuklara çok büyük faydası var. Kağıtlardan şekiller yapan öğrencilerin hem kendilerine güveni hem de üreticilikleri artıyor. Ayrıca öğrenciler arasında en zor ders diye tabir edilen matematik derslerine de origami sanatının faydası var.”

Origamiyi, sosyal kulüp faaliyeti çalışmaları kapsamında düzenli olarak yaptıklarını ifade eden Aslan, bu sanatı yapan öğrencilerin aynı zamanda kendi oyuncaklarını da yapmış olduğunu, bazı Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerinde bu alanda yarışmalar düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Sosyal faaliyetlerin eğitimdeki önemine işaret eden Sebat Koleji İlköğretim Bölümü Müdürü Veysel Kılıçarslan’da, “Okulumuzdaki tüm öğretmenlerimiz sıfır atık projesi kapsamında çeşitli faaliyetler sürdürüyor. Sağ olsun hocamız da bu kapsamda origami sanatı yapıyor. Güzle eserler ortaya çıkarıyorlar. Bu konuda çeşitli sergilerde açtık ve çok beğeniliyor” ifadesini kullandı.    

Öğretmeniyle birlikte severek origami yaptıklarını dile getiren öğrencilerden Elif Aydın, “Hem el kaslarımız hem de beynimizin düşünme kasları gelişiyor. Üzüldüğümüzde, sinirlendiğimiz ve derslerden dolayı stresli olduğumuzda  origami ile kendimizi terapi ediyoruz. Ayrıca derslerimizde daha başarılı oluyoruz” diye konuştu.

Hem boş zamanlarını değerlendirdiklerini hem de kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden öğrencilerden Ahmet Tuna Teber’de, derste yaptıkları problemler arasında kavramakta zorlandığı bazı terimleri, yaptıkları şekillerle daha iyi anladığını kaydetti.

Origami sanatının kendisine çok faydası olduğunu vurgulayan öğrencilerden Yılmaz Tuna Taşçı ise, kendi oyuncağını istediği şekilde ve kendisinin yaptığını, bundan da mutlu olduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.